Jyllinge Nordmark: Magtesløse familier planlægger at bygge dige selv

Et klageorgan har dumpet hele plangrundlaget for det dige, der skal beskytte flere hundrede huse mod nye oversvømmelser i Jyllinge Nordmark. De ramte borgere har deres egen plan.

Familien Boddum er en af de familier, som blev hårdt ramt af oversvømmelserne i Jyllinge Nordmark i december 2013. Siden har de ligget søvnløse, hver gang en ny stormflod har truet af frygt for at få ødelagt deres hus endnu en gang. 

quote Jeg kan ikke leve med, at der skal gå 10 år, hvor vi hver vinter skal være utrygge

Kim Boddum

Nu planlægger familien selv at bygge et dige rundt om deres 1200 kvadratmeter grund, fordi de ikke har tålmodighed til at vente på det offentlige dige mere.

- Jeg kan ikke leve med, at der skal gå 10 år, hvor vi hver vinter skal være utrygge, siger Kim Boddum.

Dumpet dige

Planklagenævnet har dumpet hele plangrundlaget for det digeprojekt, der skal beskytte flere hundrede huse mod nye oversvømmelser. Det sker på grund af store fejl begået af Roskilde Kommune.

Kommunen har foretaget væsentlige ændringer i digeprojektet uden at belyse konsekvenserne ordentligt og sende det i en lang nok høring blandt borgerne. Det betyder, at hele beslutningsprocessen omkring diget nu skal gå om.

Planlægger udenom kommunen

quote Jeg føler, at jeg redder min egen rumpe.

Lisbeth Boddum

Prisen på et nyt dige rundt om familien Boddums grund i Jyllinge Nordmark vil løbe op i 200.000 kroner. Men idéen om et fælles dige for i stedet at forskanse deres egen grund giver ikke kun økonomiske bekymringer:

- Jeg føler, at jeg redder min egen rumpe, selvom jeg godt ved, at det er mange penge, jeg putter i det. Men jeg synes også, at det er asocialt overfor mine naboer, så det er både med sorg og glæde, at vi taler om sådan et projekt, fortæller Lisbeth Boddum

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Lynetteholm

playSkåne med hård kritik af Lynetteholm: Frygter store naturødelæggelser

Britta

galleryKvinde fra Gentofte i front for global dyre-velfærdsorganisation

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere