Ildsjæl fra Roskilde skal stå i spidsen for 36.000 spejdere

Benedikte Marie Kaalund fra Roskilde bliver ny generalsekretær for Det Danske Spejderkorps,

Benedikte Marie Kaalund Har arbejdet med foreningsudvikling i bl.a. Coop og Kræftens Bekæmpelse. Foto: Pressefoto - Det Danske Spejderkorps

Den 1. maj starter Benedikte Marie Kaalund som ny generalsekretær for Det Danske Spejderkorps og dets 36.000 medlemmer, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye generalsekretær glæder sig til at komme i gang og fortsætte de seneste års medlemsvækst:

- Det Danske Spejderkorps har oplevet en fantastisk udvikling de sidste år, men jeg tror kun, det er begyndelsen. Der er fortsat masser af potentiale i at styrke og udvikle de lokale spejdergrupper, så endnu flere børn og unge får del i de unikke oplevelser og det fællesskab, det giver at være spejder, siger Benedikte Marie Kaalund.

Benedikte Marie Kaalund

  • 46 år, cand. mag. i statskundskab og historie.
  • Har arbejdet med foreningsudvikling i bl.a. Coop og Kræftens Bekæmpelse.
  • Bor i Roskilde med sin mand Morten og deres tvillinger, der er spejdere i Vigge Gruppe.
  • Har som ung været aktiv på forskellige niveauer i Det Danske Spejderkorps, og som voksen som madmor og hjælpeleder i Vigge Gruppe, Roskilde. 
  • Elsker bjerge, bål og bær fra egen have. 

Samtidig ser den ny generalsekretær flere tendenser i tiden, som kan udnyttes til fortsat medvind for Danmarks største spejderkorps:

- Flere og flere finder friluftslivet attraktivt i en moderne tilværelse. Og som samfund bliver vi mere bevidste om, hvilke positive effekter naturen og friluftslivet har for børn og voksne. Her er spejderbevægelsen unik i at tilbyde udfordrende og udviklende friluftsaktiviteter for børn, unge og voksne i stærke fællesskaber. Det skal vi blive bedre til at vise gennem fx åbne arrangementer som vores årlige Sov Ude-dag, siger Benedikte Marie Kaalund.

Læs også Spejdere stemmer dørklokker: ”Har du en brandalarm?”

En god start for Ungdomsøen

Derudover skal Benedikte Kaalund være med til at sikre en god start for Ungdomsøen – fortet i Øresund, som Spejderne overtog i 2015, og som er ved at blive omdannet til en ø for hele Danmarks ungdom:

- Det er et helt unikt projekt, som kan være med til at give ungdommen en vigtig stemme i samfundet. Samtidig er det et projekt, som kan vise, hvad spejdernes idéer om learning-by-doing, vildskab og fællesskab kan, når de bredes ud til alle unge, siger hun.

Benedikte Marie Kaalund er tidligere foreningsdirektør i Coop og kommer med erfaring fra andre store medlemsorganisationer. Samtidig har hun et godt kendskab til Det Danske Spejderkorps gennem blandt andet frivilligt engagement i sine børns spejdergruppe i Roskilde.

Benedikte Marie Kaalund overtager posten som generalsekretær fra Charlotte Bach Thomassen, der i november blev valgt som ny næstformand i DGI.

Læs også Spejderne køber Middelgrundsfortet og laver en ungdomsø

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik