Frisør-brødre i Roskilde tilbyder gratis juleklip

To frisøruddannede brødre rækker en hånd ud til trængende i julen, som de tilbyder at klippe gratis i to af deres frisørsaloner.

To brødre fra Roskilde, der sammen ejer tre frisørsaloner i domkirkebyen, har valgt at dedikere et par timer juleaftensdag til trængende medborgere, der ikke selv har råd til at få håret klippet.

Rawa og Ranj Ghafour tilbød det samme sidste år, og vil gøre den gratis klipning til en juletradition. De to synes nemlig, det er vigtigt at hjælpe, hvor man kan.

- Min familie er selv blevet hjulpet rigtig meget, siden vi kom til Danmark fra Kurdistan i Nordirak. Så vi ved, hvor meget det betyder, at der er nogen, der står klar for at hjælpe bare en lille smule, siger Rawa Ghafour til TV 2 Lorry.

- Vi føler os så godt modtaget her i Danmark, at vi gerne vil give noget tilbage. Vi blev familiesammenført i 2003, og vi er blevet godt integrerede. Min familie er meget taknemmelige, og min far siger altid, at ”han aldrig kan give Danmark tilbage, hvad vi har fået”, fortæller Rawa Ghafour.

De rigtige skal hjælpes

Men tilbuddet om at komme i frisørstolen juleaftensdag gælder dog ikke for alle. For de to brødre er meget opsatte på, at hjælpen kun tilfalder dem, der virkelig har brug for den.

“Det er vigtigt at understrege, at det selvfølgelig ikke er et tilbud til alle og enhver. Vi håber selvfølgelig, at folk ikke udnytter tilbuddet,” står der i et opslag, som frisør-brødrene har lagt op i den lokale Facebookgruppe for borgere i Roskilde.

Rawa Ghafour står i sin salon Grand Salon i Algade 58 den 24. december.
Rawa Ghafour står i sin salon Grand Salon i Algade 58 den 24. december.

- Vi tilbyder gratis klipning til de værdigt trængende. Det kan for eksempel være en enlig mor med to børn, som ikke selv har råd til det. Den 24. december kommer man bare ind hos mig på Grand Salon i Algade 58 eller hos min bror i Klippekælderen på Hersegade 32. Og er der kø, så er der kaffe på kanden, mens man venter, siger Rawa Ghafour, der er lillebror til Ranj Ghafour.

Kun tid til klip den 24. december

Det var storebroren Ranj, der startede frisørgerningen for godt 10 år siden. Siden fulgte Rawa Ghafour trop og tog den fire-årige frisøruddannelse. I dag har brødrene tre saloner i Roskilde.

Ranj Ghafour står i sin salon Klippekælderen på Hersegade 32 den 24. december.
Ranj Ghafour står i sin salon Klippekælderen på Hersegade 32 den 24. december.
Foto: Privatfoto

For at nå så mange klip som muligt den 24. december i de to saloner er det kun muligt at blive klippet.

Så hvis håret skal farves, eller skægget skal trimmes, må man komme forbi en anden dag. Kommer man forbi til den gratis klipning, er det vigtigt, at håret er nyvasket, så man ikke skal bruge meget tid på det, lyder opfordringen fra brødrene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere