Frisør hjælper flygtning: "Føler jeg har nøglen til hans problemer"

For tre år siden åbnede Dilshad Sadiq sin frisørsalon i Lyngby. Nu bruger han sin succes til at hjælpe flygtningen Payman Ahmadi i salonen.

02:47

Han flygtede til Danmark med sin familie for 14 år siden. I Lyngby valgte han så at åbne sin egen frisørsalon, og med hjælp fra sine naboer er det lykkedes ham at gøre salonen til en succes. Nu forsøger han selv at hjælpe flygtninge med de problemer, han selv kender alt for godt.

Frisør Dilshad Sadiq elsker at gøre andre mennesker glade. Og ikke kun ved at give dem en fed frisure.

Da en kunde, der arbejder frivilligt i Røde Kors, for en måned siden fortalte ham, at han kunne hjælpe flygtninge på udrejsecenteret Sjælsmark, skyndte han sig nemlig at sige ja. 

Lige siden har Payman Ahmadi, der har været på flugt fra Iran de sidste fem år, hjulpet til i frisørsalonen.

Vil gerne lære dansk 

Jeg vil gerne lære dansk, for jeg kan godt lide at tale med danskerne, og jeg vil gerne have et arbejde, men det kan jeg ikke.

Payman Ahmadi, flygtning 

Payman Ahmadi fejer, byder kunderne på kaffe og hjælper til, hvor han kan. Det er meget sjovere end at være på udrejsecenteret: 

- På Sjælsmark er du ikke aktiv. Du kan ikke gå i dansk skole, kun engelsk. Jeg vil gerne lære dansk, for jeg kan godt lide at tale med danskerne, og jeg vil gerne have et arbejde, men det kan jeg ikke, siger han.

Han venter på sin opholdstilladelse, og derfor må han hverken arbejde eller være i officiel praktik. Derfor fungerer ordningen med Dilshad Sadiqs frisørsalon rigtig godt.

Læs også Sille åbner sin bolig: Nu er første hjemløse flyttet ind

Kender alt til hans problemer

 Det er ligesom om, jeg har nøglen til alle hans problemer.

Dilshad Sadiq, frisør

Dilshad Sadiq flygtede selv for 14 år siden fra Irak til Danmark, så han kender alt til de problemer, som Payman Ahmadi tumler med. 

- Det er ligesom om, jeg har nøglen til alle hans problemer. Jeg ved, hvordan han har det, fordi jeg selv har prøvet at flygte til Danmark, siger Dilshad Sadiq.  

Nu drømmer Dilshad Sadiq bare om at åbne en frisørskole, så han i fremtiden kan hjælpe endnu flere flygtninge med sin egen livserfaring. 

Se TV 2 Lorrys indslag om Dilshad Sadiq og Payman Ahmadi øverst i artiklen. 

Læs også Frivillig holdt fest for gamle: Reimar overraskede plejehjem

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik