Bilist snuppet med 175 km/t på landevej

En vanvidsbilist kan se frem til en frakendelse af sit kørekort efter at have overtrådt fartgrænsen med intet mindre end 100 procent.

En bilist må have haft usædvanligt travlt, da han søndag ræsede rundt på Køgevej i Gadstrup.

Med foden vejende tungt på speederen kørte bilisten 175 kilometer i timen på landevejen, hvor man som bekendt kun må køre med 80 kilometer i timen.

quote Vi ser på den slags sager med største alvor og prioriterer at få afgjort den slags sager hurtigt, så vi kan få de farlige bilister væk fra vejene

Politiassistent Claus Oster

Men fælden klappede altså om vanvidsbilisten søndag eftermiddag, hvor politiets ATK-bil (Automatisk Trafik Kontrol) var ude at måle bilisterne.

Vedkommende havde så meget fart på, at hastighedsgrænsen blev overskredet med 100 procent, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvorfor man tager sagen meget alvorligt:

- Bilisten overskred hastigheden med mere end 100 procent, og sagen vil derfor blive hastebehandlet som groft uforsvarlig kørsel, siger politiassistent Claus Oster, der er faglig koordinator for ATK i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi ser på den slags sager med største alvor og prioriterer at få afgjort den slags sager hurtigt, så vi kan få de farlige bilister væk fra vejene.

Den lige lovligt hurtige søndagsbilist kan nu se frem til en klækkelig bøde og forvente en påstand om ubetinget frakendelse af førerretten.

60 bilister snuppet i fartkontrol

Bilisten her var dog ikke den eneste, fælden klappede om søndag.

ATK-bilens målinger blev foretaget på Køgevej ud for nr. 71 i Gadstrup mod nord i tidsrummet mellem kl. 13.14 til kl. 18.44.

I de timer passerede 1.792 biler, og af dem blev 60 bilister blitzet, fordi de kørte for hurtigt.

Syv bilister kørte mere end 30 procent for hurtigt, så de foruden bøder mellem 1.500 og 3.000 kroner også kan glæde sig over et klip i kørekortet.

Det er ikke mange dage siden, at politiet snuppede flere vanvidsbilister med voldsom fart i TV 2 Lorrys sendeområde.

Hele fire gange optog Midt- og Vestsjællands videobil billeder af bilister, der kørte alt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen mandag den 11. januar.

En af bilisterne, en 35-årig mand fra Odense, kørte 187 km/t på motorvejen mod syd ved Køge, hvor den tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t. Dette tilmed i silende regnvejr.

Samme eftermiddag snuppede politiet en 19-årig mand fra Jægerspris, der kørte 159 km/t mod nord ved Greve på motorvejen, og som desuden overhalede højre om og kørte med så kort afstand til de forankørende, at det var til fare for de andre bilister.

Begge vanvidsbilister får frakendt deres kørekort og modtager oven i hatten også en klækkelig bøde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere