Videobil fangede hasarderet kørsel: Mand kørte 187 km/t i kraftig regn

Hele fire gange snuppede politiet bilister, der kørte hasarderet på Køge Bugt Motorvejen mandag.

Ikke mindre end fire gange optog Midt- og Vestsjællands videobil billeder af bilister, der kørte alt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen mandag.

Det oplyser politiet i sin døgnrapport.

Klokken 20.20 regnede det kraftigt, og alligevel kørte en bilist, en 35-årig mand fra Odense, 187 km/t på motorvejen mod syd ved Køge. Den tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t.

"Det regnede kraftigt, hvilket gav dårlig sigtbarhed og stor risiko for aquaplaning, idet bilisten kørte så stærkt og på ingen måde tilpassede hastigheden efter forholdene", skriver politiet.

Politiet fik standset manden og sigtet ham for den vanvittige kørsel. Han kan forvente en ubetinget fratagelse af førerretten.

Kørte for hurtigt og farligt

Samme eftermiddag snuppede politiet en 19-årig mand fra Jægerspris, der kørte 159 km/t mod nord ved Greve på motorvejen.

Men ikke nok med det - han kørte også decideret farligt for sine medbilister på vejene:

Manden overhalede højre om, og han kørte med så kort afstand til de forankørende, at der ville opstå en farlig situation, hvis de bremsede eller satte farten ned.

Politiet fik standset den 19-årige, der ifølge politiet kan forvente en frakendelse af kørekortet og en "ikke ubetydelig bøde".

Vil han køre bil igen skal han desuden op til ny teori- og køreprøve, da det er under halvandet år siden, at han fik kortet.

Narkobilist kørte hasarderet

Derudover havde politiet også fat i hele to narkobilister på motorvejen, der kørte henholdsvis 125 km/t og 135 km/t, hvor man måtte køre 110.

De var påvirket af henholdsvis hash og euforiserende stoffer.

Den ene af dem, en 27-årig mand fra Køge, kørte desuden hasarderet, da han pludselig skiftede vognbane tre gange.

De fik begge foretaget blodprøver, og deres videre skæbne vil blive besluttet, når man får svar på prøverne.

Hårdere straffe på vej for vanvidsbilisme

I december blev der indgået en ny bred aftale, der sikrer markant skærpede straffe og konfiskering af køretøjet for vanvidsbilisme.

Konkret betyder aftalen blandt andet, at straffen for uagtsomt manddrab som følge af vanvidsbilisme skærpes med 150 procent fra et udgangspunkt på 16-18 måneder fængsel til et udgangspunkt på mellem tre år og fire måneder og tre år og ni måneder.

Straffen bliver også skærpet, hvis man på anden måde skader andre, eller flygter fra stedet, og endelig vil en række mindre forseelser fremover ikke blot udløse en bøde, men også 20 dages ubetinget fængsel.