Styrelse indgiver politianmeldelse i sag om brystkræftskandale

Styrelsen for Patientsikkerhed har indgivet politianmeldelse i forbindelse med sagen om de mangelfulde undersøgelser på Ringsted Sygehus af kvinder for brystkræft.

Politiet bliver nu inddraget i sagen om de mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Sagen handler om 735 kvinder der har fået en mangelfuld brystundersøgelse. Indtil videre har ni kvinder efterfølgende fået konstateret kræft. I et tilfælde ved lægerne, at kræften blev overset ved brystundersøgelsen.

Bekræfter anmeldelsen

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der nu har indgivet en politianmeldelse i sagen til Sydsjællands og Lolland-Falster Politi. Det bekræfter politiinspektør Kim Kliver overfor Jyllands-Posten.

- Vi har modtaget en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus, og nu er vi i færd med at sætte os ind i det materiale og den anmeldelse, som vi har modtaget. Derefter går politiets arbejde i gang for at kortlægge, om der er sket brud på enten straffeloven eller særlove,« siger Kim Kliver til avisen.

Politi er fåmælt om sagen

Overfor avisen ønsker han ikke at oplyse, hvor mange personer, der er blevet politianmeldt, hvilke personer der er tale om, eller hvilke paragraffer eller regelsæt anmeldelsen omfatter.

- Politiet skal nu have ro til at arbejde med det materiale, der ligger. Vores undersøgelser vil ske på baggrund af vores egen gennemgang og det materiale, der er fremsendt til os. De mennesker, som vi eventuelt vil afhøre, skal høre fra os, hvad vi vil tage udgangspunkt i, siger Kim Kliver.

TV ØST har været i kontakt med den overlæge, der var ansvarlig for behandlingen af kvinderne i perioden. Han siger, at han hverken er blevet kontaktet af politiet, Styrelsen for Patientsikkerhed eller Region Sjælland. 

TV ØST har ligeledes været i kontakt med tidligere sygehusdirektør på Ringsted Sygehus. Han har heller ikke hørt om politianmeldelsen. Vagn Bach blev fyret som sygehusdirektør, efter politikerne i Region Sjælland fik indsigt i sagen om de mangelfulde brystundersøgelser.

Styrelsen for Patientsikkerhed ønsker ikke at kommentere anmeldelsen, så længe der er tale om en politisag.

Regionen: - Vi ved ikke, hvem der er anmeldt

I Region Sjælland har koncerndirektør Leif Panduro Jensen også hørt om politianmeldelsen. Han har dog ikke kendskab til sagen.

- Vi har hørt om Styrelsen for Patientsikkerheds politianmeldelse gennem pressen, ligesom alle andre. Vi ved ikke, hvem der er anmeldt, og kender ikke indholdet i anmeldelsen. Derfor kan vi ikke kommentere på den, siger Leif Panduro Jensen. 

- Såfremt politiet kontakter os, vil vi selvfølgelig bidrage alt, hvad vi kan, til politiets arbejde. Vi har jo allerede handlet på sagen og koncentrerer os fortsat om de vigtige initiativer, vi har taget overfor de kvinder, som er berørt af sagen om de mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

colourbox

Flere kvinder får udskudt brystkræftscreening - puklen vokser med 1.000 kvinder om måneden

20160518-144516-2-1920x1281we

Op til 11 måneders ventetid i hovedstadsområdet - nu vil partier sætte ind over for "meget stor ulighed"

20210311-133301-L-1920x1277we

Sygeplejerskers strejke kan ramme 48 afdelinger i hovedstadsområdet: Se hvor her

Simon Iversen

'Dovenskab' får Simon til at tage steroider: Forskere skal nu undersøge konsekvenserne

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere