Region Sjælland klar med akut krisehjælp til minkavlere og deres familier

Landets minkavlere er kastet ud i et hav af problemer - nu kan de få krisehjælp hos Region Sjælland

Landets minkavlere er kastet ud i dyb krise efter ordren til dem om, at de skal aflive deres dyr.  De fleste af dem står til at miste deres livsgrundlag og en virksomhed, der kan være bygget op gennem flere generationer - og ingen af dem har fået fingerpeg om, hvad der venter dem på den anden side af den coronakrise, der nu koster dem deres indtægtsgrundlag.

Derfor kan mange af dem have brug for akut hjælp, og Region Sjælland annoncerer nu, at de tilbyder akut krisehjælp til minkavlerne - også til minkavlere i Region Hovedstaden.

I TV 2 Lorrys sendeområde omfatter krisehjælpen fem minkfarme i Roskilde, en i Egedal, en i Lejre, en i Køge og to i Stevns Kommune.

Her er de 12 minkfarme i Lorryland.
Her er de 12 minkfarme i Lorryland.

- Region Sjælland har aktiveret et psykosocialt beredskab, der tilbyder krisehjælp til minkavlere, deres familier og deres ansatte i den østlige del af Danmark, skriver regionen på sin hjemmeside og henviser til hotline-nummeret 93568590, der svarer døgnet rundt.

Behovet for hjælp vurderes

Det er psykiatrien i Slagelse, der står for hjælpen, og når de bliver ringet op, skal de foretage en række vurderinger.

- ​Er der behov for akut krisehjælp hos Psykiatrisk Akutmodtagelse?  Og hvis ikke der er tale om akut krisehjælp, skal det afdækkes hvilket behov ​der er, og Region Sjælland vil så sikre kontakt til den pågældende kommune med henblik på socialassistance, kriseterapi eller lignende, hedder det på hjemmesiden 

Ny usikkerhed

Minkavlernes fornemmelse af krise er næppe blevet mindre efter at det torsdag morgen først kom frem, at fødevareminister Mogens Jensen havde udtalt, at en del af avlsdyrene på minkfarmene ikke nødvendigvis skal aflives - og senere samme dag fastslog han så, at regeringen ikke vil bevare mink i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20200723-153222-l-1920x1280we.jpg

Godt nyt for ældre: Nu kan flere blive testet i eget hjem

testcenter

playVestegnen hårdt ramt af corona – nu åbner et fast testcenter

Plejehjem

Endnu en kommune rammes af besøgs-restriktioner - se forbuds-listen her

Julemarked

Julemarkeder må aflyse på stribe: Se her, hvor der stadig er åbent

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere