DF har valgt side: Region Sjælland har fået ny formand

Efter flere dages betænkningstid, har Dansk Folkeparti på et internt møde valgt at bakke Heino Knudsen fra Socialdemokratiet op.

Dansk Folkeparti har besluttet sig. Socialdemokraten Heino Knudsen bliver ny formand for Region Sjælland.

 - Det er klart, at jeg godt kunne have tænkt mig et forløb, der var mere stille og roligt, lyder det fra Socialdemokratiets Heino Knudsen til TV 2 News i dag. 

quote Dansk Folkeparti havde brug for lige at trække sig tilbage og vende det her i deres gruppe, det har jeg respekt for

Heino Knudsen, Soc.dem. Regionsrådsformand Region Sjælland

DF trak sig tirsdag fra konstitueringen efter et forløb, hvor først Enhedslisten blev sat udenfor konstitueringen med Socialdemokraterne, Liberal Alliance og SF. 

 - Dansk Folkeparti havde brug for lige at trække sig tilbage og vende det her i deres gruppe, det har jeg respekt for, siger Heino Knudsen.

Uenighed om halal-kød

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten indgik efter valget en bred konstitueringsaftale, der gav formandsposten til socialdemokraternes Heino Knudsen. Aftalen fik støtte fra SF.

Men da Enhedslisten fremsatte et forslag om servering af halal-kød på sygehusene og skiltning på arabisk, satte Dansk Folkeparti hælene i. De meddelte, at de på grund af Enhedslistens udtalelser ville overveje at forlade konstitueringsaftalen.

Tirsdag meddelte formandskandidat Heino Knudsen, at Socialdemokratiet i Region Sjælland opsagde konstitueringsaftalen med Enhedslisten. 

Næsten samtidigt kom en pressemeddelelse fra Dansk Folkepartis regionsrådsgruppe.

Den meddelte, at man på et gruppemøde havde besluttet at forlade konstitueringsaftalen på baggrund af Enhedslisten udtalelser omkring halalkød på sygehuse, information på arabisk, genåbning af råstofplanen samt deres holdning til tværforbindelsen og motorvejen til Kalundborg.

Lørdag besluttede Dansk Folkeparti sig dog for at vende tilbage til konstitueringsaftalen og igen pege på Heino Knudsen som formand for Regionsrådet.

- Vi har en politisk aftale, og vi har en politisk retning, som vi glæder so til at gå i gang med, lyder det fra Heino Knudsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere