Politiker: Byg køkken for kunstpenge

Der bliver brugt for mange penge på kunst, når der samtidig skal sparres på andre områder. Sådan lyder kritikken fra regionsmedlem i Region Hovedstaden, Per Roswall.

Foto: TV 2 Lorry

Når Nyt Hospital Nordsjælland åbner om nogle år, bliver det med kunst på væggene.

Kunst, der vil koste regionen mange millioner kroner.

Læs også: Healende kunst på hospital

Og det er forkert prioriteret, mener regionsrådsmedlem for Venstre, Per Roswall.

- Jeg synes, det er mange penge at bruge på kunst - især når vi skal spare på andre ting, siger Per Roswall, der også sidder i styregruppen for Nyt Hospital Nordsjælland, til SN.dk.

Han har derfor stillet spørgsmål til regionen om, hvor mange penge der er sat af til indkøb af kunst og udsmykning på det ny hospital, der skal bygges frem mod 2020.

Det nye hospital skal være afløsning for de eksisterende hospitaler i Frederikssund og Hillerød.

Regionsrådet besluttede i 2011, at alle kvalitetsfondsbyggerier i Region Hovedstaden skal afsætte 1 procent af den samlede byggesum til kunstnerisk udsmykning.

Og med en samlet ramme for Nyt Hospital Nordsjælland på 3,8 milliarder kroner, skal der altså bruges 38 millioner kroner bruges til kunst, lyder svaret fra regionen.

Det skriver SN.dk.

- Jeg har rejst spørgsmålet tidligere i styregruppen uden at kunne få et klart svar. Jeg havde håbet at det kun var 1 procent af selve byggesummen og ikke den samlede ramme. Mit forslag, som jeg nu vil tage op i styregruppen er, at man bør beregne den ene procent ud fra selve byggesummen for byggeriet uden hospitalsudstyr. Resten af pengene bør man overføre til brug for et produktionskøkken på hospitalet, siger Per Roswall til avisen.

På Nyt Hospital Nordsjælland er der i dag kun indtegnet et modtagekøkken, hvor maden kommer udefra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik