Healende kunst på hospital

Der er stadig fem år til et nyt supersygehus i Hillerød skal stå færdigt. Men allerede nu er der taget fat på, hvordan kunsten på hospitalet kan blive mere end bare til pynt.

Det er stadig eb bar mark udenfor Hillerød. Stedet hvor det nye supersygehus skal ligge. Og arkitekterne er fundet til byggeriet, der skal stå færdigt om fem år. Men også det indvendige arbejdes der allerede nu på. Og her er det kunsten der er i fokus.

For det er vigtigt hvordan den udformes på et hospital.

- det at integrere kunst som en del af de fysiske rammer i et hospital er enormt vigtigt. For det har en stor indvirkning på hvordan mennesker agerer og på hvordan de restituerer, siger Henrik Schødts, projektdirektør i Nyt hospital Nordsjælland.

Der tales lige frem om kunstens healende funktion, men hvilken slags kunst der skal være i hospitalet er ikke lagt fast.

De to, der står for at udvikle strategien for hvordan opgaven skal løses, er kunstrådgiverne Nicolai Wallner og Kristoffer Weiss, fra Wallner & Weiss.

De vil tage en snak med både hospitalsansatte og brugere og høre om deres erfaringer,

- Vi vil tale med dem, om hvad for en opfattelse de har af kunst og hvilken dagligdag de har med kunst. Og så tolke på deres erfaringer og bruge vores research til at finde ud af hvilken kunst, der skal være, siger Nicolai Wallner til TV 2 Lorry.

Alt efter hvilken afdeling det er, kan kunsten komme til at have forskellig udformning: - Vi er opmærksom på at der skal være forskelle, siger Henrik Schødts til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik