Organisation mangler julehjælp til 76 børn

Der er igen i år rekordmange ansøgninger om julehjælp. Hos Mødrehjælpen mangler man derfor penge.

Med bare fire dage til juleaften mangler 76 børn i Region Hovedstaden stadig julehjælp, så det også for dem kan blive en god og glædelig tid. 

Og på landsplan gælder det hele 300. 

Det oplyser Mødrehjælpen, der igen i år har modtaget rekordmange ansøgninger fra trængende. 

- Afsavn og bekymring er desværre virkeligheden for rigtig mange sårbare børnefamilier i Danmark, og det bliver ekstra forstærket i juletiden, hvor andre sætter fuldt blus på forbruget. Vi knokler på højtryk for at samle de sidste penge ind, så alle de børn, som er berettiget til vores julehjælp, kan få en god jul, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Flere ansøgninger end nogensinde før

På landsplan har Mødrehjælpen modtaget 21 procent flere ansøgninger end sidste år. Samlet i Region Hovedstaden har man modtaget 2.239 ansøgninger mod 1.944 i 2016.

Også Frelsens Hær har i år meldt om rekordmange ansøgere. Her deler man hjælp ud til 3.000 familier i Region Hovedstaden. 

I alt havde 46.512 danskere søgt om hjælp den 2. december i år, hvilket på daværende tidspunkt var 536 flere end sidste år, og tallet kan være blevet endnu højere nu. 

Ifølge Dansk Folkehjælp er mange tusinde af familierne berørte af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, hvilket er de to seneste reformer, har generelsekretær Klaus Nørlem udtalt til Ritzau.

Håber at nå i mål

Hos Mødrehjælpen håber man på, at gavmilde danskere vil træde til, så de sidste 76 børn kan hjælpes. 

- Det er mit håb, at danskerne vil hjælpe os i mål med indsamlingen. Ved fælles hjælp kan det lykkes – så disse børn ligesom deres kammerater kan se frem til en god og hyggelig jul, siger Mads Roke Clausen.

Man kan støtte Mødrehjælpens juleindsamling ved hjælp af MobilePay eller en sms. Pengene kan både gå til en gave eller en julemiddag til familien. 

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere