Se listen: Her kan du give julehjælp til trængende

Der er masser af muligheder for at hjælpe familier, der har svært ved at få pengene til at række i december måned.

December er bestemt ikke en billig måned. 

Der skal ikke kun købes gaver til familie og nære; der skal også pyntes og handles and, steg og julekager.

Stadig flere familier søger da også om julehjælp. Og således har intet mindre end 46.512 danskere søgt om hjælp allerede i år, hvilket er 536 flere ansøgninger end sidste år. 

Tallet forventes endda at stige yderligere, da ikke alle organisationer kender det endelige antal ansøgninger. 

Er du én af dem, der godt kan undvære en mønt, tøj, gaver eller andet, så har du rig mulighed for at donere julehjælp. 

Masser af organisationer tilbyder nemlig at viderformidle donationer fra rundhåndede danskere til trængende. 

Se her på listen, hvor du kan hjælpe. 

Julehjælpen.dk

Julehjælpen tager sit udspring tilbage i 2007, hvor en række personer på internettet ønskede at støtte nødlidende familier. Senere er konceptet vokset og idag formidler hjemmesiden julehjælp til mange tusinde familier. Virksomheder kan blive officielle sponsorer mod at aflevere et større beløb, men også civile danskere kan give et bidrag på hjemmesiden her

Kirkens Korshær

Kirkens Korshær uddeler julehjælp ved Drejervej i København. Julehjælpen målrettes de allermest udsatte børnefamilier, hvorfor det kun er familier, der har været til en personlig samtale, der er kommet i betragtning til at modtage. Du kan kontakte afdelingen her og læse mere om deres julehjælp. 

Folkekirkens Nødhjælp

Gennem Folkekirkens Nødhjælp kan du støtte familier i hele verden ved for eksempel at købe en ged, som du kan lægge under juletræet - i form af et bevis på din hjælp. Læs mere her.  

Røde Kors

Her giver man hovedsageligt gavekort til supermarkedet på en værdi af 800 kroner eller en julekurv fyldt med varer. Du kan læse mere om konceptet her og donere til formålet. 

Mødrehjælpen

Både fædre og mødre kan modtage julehjælp fra Mødrehjælpen, hvis de søger inden 15. december. Her kan du både give en julegaver til ansøgerne eller en hel julemiddag, hvis du føler for det. Læs mere og giv en donation her.

Red Barnet

Her kalder man konceptet for Julehjælp 365. Dit beløb vil nemlig ikke nødvendigvis gå direkte til en julegave, juleferie eller julemiddag men i stedet blive fordelt til børnefamilierne i løbet af året. Tanken er, at trængende børnefamilie skal kunne få et bidrag i løbet af året til eventuelle klasseturer, fødselsdagsgaver og andet. Læs mere her og giv dit bidrag. 

Dansk Folkehjælp

Trængende enlige modtager her julehjælp i form af gavekort til Fætter BR, REMA 1000 eller Sportsmaster. Der gives udelukkende til enlige forsøgere. Du kan både bidrage over sms eller Mobile Pay. Læs mere her

Lions Club

Netværket har projekter i katastrofeområder og på Grønland. Men der ydes også julehjælp. Du kan finde din lokale Lions Club afdeling her for at høre nærmere om, hvordan du hjælper eller modtager hjælp. 

Frelsens Hær

Frelsens Hær giver julehjælp til 9000 familier landet over, som har ansøgt i løbet af november. Man har allerede indsamlet over en halv million kroner i skrivende stund, og du kan bidrage online her. Det er på hjemmesiden muligt at lave sin egen personlige indsamling, som man kan invitere venner og bekendte til at støtte op om. 

Blå Kors

Organisationen giver gavekort på henholdsvis 400 kroner til Dansk Supermarked eller 200 kroner til Blå Kors Genbrug. Familierne, der modtager, har ansøgt i løbet af november måned. Du kan støtte med 50 til 500 kroner her.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

Her støtter man først og fremmest enlige mødre og gravide. Du kan bidrage via en bankoverførsel eller mobilepay. Læs mere her.

Julehjælp i sognene

Julehjælp i folkekirken uddeles af de lokale kirker. Mange kirker uddeler julehjælp for midler, der er samlet ind i sognet. Find kontaktoplysninger til din kirke gennem sogn.dk.

Børnenes kontor

Børnenes Kontor København arbejder i København, Frederiksberg samt kommunerne i Storkøbenhavn. Julehjælpen går til familier med børn i skolealderen og uddeles den 22. december i form af en stor julekurv med 20 kilo god julemad og knas. Læs hvordan du giver et bidrag her.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere