Mens de fleste kæmper for flere hænder, fik de her mere end 750 ansøgninger til ét enkelt jobopslag

På Amager og Hvidovre Hospital fik de over 750 ansøgninger på et enkelt jobopslag.

Travlhed og personalemangel er noget, som mange virksomheder kan nikke genkendende til i øjeblikket.

For mens ledigheden falder og er tæt på at være den laveste siden 2008, så stiger kampen om de ledige hænder, der er tilbage.

Det gælder – som TV 2 Lorry har fortalt på seneste – blandt andet i sundhedsfagene og ældreplejen, som i øjeblikket er særligt udfordret.

quote Jeg fik nok omkring ti henvendelser om dagen fra folk – også om søndagen kunne et par ansøgere finde på at ringe for at høre til stillingen.

Malene Lyngby, udviklingskonsulent i HR, arbejdsmiljø og uddannelse på Amager og Hvidovre Hospital

Derfor kræver det, man blandt andet tænker både kreativt og anderledes, når man har brug for arbejdskraft.

Og det må man i den grad sige, at de er lykkedes med på Amager og Hvidovre Hospital.

Her modtog man nemlig over 750 ansøgninger, da man for nylig søgte såkaldte runners til at hjælpe på afdelinger på Amager og Hvidovre Hospital.

Det kom i den grad bag på Malene Lyngby, der er udviklingskonsulent i HR, arbejdsmiljø og uddannelse på Amager og Hvidovre Hospital og stod for ansøgningsprocessen.

- Det er vi ikke vant til, så jeg blev meget overrasket. Vi så ret hurtig, at der kom mange ansøgninger.

- Og så fik jeg nok omkring ti henvendelser om dagen fra folk – også om søndagen kunne et par ansøgere finde på at ringe for at høre til stillingen. De ringede med praktiske spørgsmål, for at høre mere om jobbet eller vise deres interesse, siger hun til TV 2 Lorry.

Ny slags stilling

Travlhed og personalemangel er netop årsagerne til, at man søger runners på afdelingerne.

Som noget nyt har man nemlig valgt at søge ufaglærte medhjælpere, som skal være med til at aflaste travlheden på afdelingerne ved at løse praktiske opgaver for blandt andet sygeplejerskerne.

- Det var nyt for os at slå den slags stilling op. Servicefagene har det svært i øjeblikket, blandt andet fordi mange vil være podere, og ledigheden generelt er lav. Så det overraskede os positivt, at der var så mange, der ønskede at søge netop denne stilling, siger Malene Lyngby.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hvad laver en runner på hospitalet?

En runner er en ufaglært medarbejder, hvis primære funktion er at gå til hånde med forskellige praktiske opgaver, som det ikke kræver en sundhedsuddannelse at udføre. Det er eksempelvis: 


  • Fylde skabe, vogne og depoter op med materialer

  • Generel oprydning

  • Bestille og servere mad og bagefter samle brugt service ind

  • Tilbyde mellemmåltider, kaffe, kage og snacks til patienterne

  • Lave kaffe til personalet

  • I nogle afsnit skal runnerne også svare patientklokkerne, ligesom måling af blodtryk, puls og iltmætning også kan være en opgave efter grundig oplæring.



Kilde: Region Hovedstaden

Men hvordan er det lige, at man lokker unge mennesker til at søge et timelønnet job i et fag, hvor der den seneste tid har været offentligt fokus på travlhed og dårlige arbejdsvilkår?

Det er hverken en guld eller grønne skove, som Malene Lyngby og hendes kollegaer har lokket med.

quote Vi har det med at gøre, som vi plejer og bruge det samme stillingsopslag, men bare lige ændre datoen. Det tror jeg, man får noget ud af at gå væk fra.

Malene Lyngby, udviklingskonsulent i HR, arbejdsmiljø og uddannelse på Amager og Hvidovre Hospital

Foruden det faktum, at der er tale om en ny ufaglært stilling, peger Malene Lyngby selv på, at et ungt og direkte sprog i jobopslaget er blandt årsagerne til, at man har modtaget så mange ansøgninger.

- I stedet for at sætte det traditionelt op, så talte vi mere direkte til modtageren i et sprog, som vi forestillede os var ungt og mere direkte med vægt på, at arbejdet var meningsfuldt - både for dem og for os som arbejdsgiver.

- Derudover havde vi fokus på, at lysten og interessen for at gøre en forskel skulle være i fokus fremfor en sundhedsfaglig baggrund, siger hun. 

Flere kreative løsninger

Som TV 2 Lorry kunne fortælle i sidste uge er der mange virksomheder og kommuner, der er udfordret af manglende hænder. 

Og det har fået flere til at tænke kreativt i deres rekruteringsproces.

I Egedal Kommune har man forsøgt at løse problemet ved at rekruttere pensionister og seniorer til daginstitutionerne, mens Frederikssund Kommune har iværksat et tiltag, hvor man kan sende en sms direkte til borgmesteren, hvis man som ledig ønsker at indgå i et vikarteam på blandt andet daginstitutionsområdet.

Netop at tænke anderledes, er da også et af rådende, som Malene Lyngby giver til dem, der stå og skal til at ansætte nye medarbejdere. 

- Jeg tror, man skal prøve at signalere, hvad der er gaven i at kunne varetage den konkrete opgave og så tale til målgruppe.

- Vi har det med at gøre, som vi plejer og bruge det samme stillingsopslag, men bare lige ændre datoen. Det tror jeg, man får noget ud af at gå væk fra, og i stedet for, forsøge at sætte sig i målgruppens sted, når man skriver stillingsopslaget, siger hun til TV 2 Lorry.

I København har lige løn og medindflydelse i en tømrervirksomhed skabt en så attraktiv arbejdsplads, at virksomheden i modsætning til alle andre i branchen har nemt ved at skaffe og fastholde sine medarbejdere. Se eller gense indslaget nedenfor.

Er gode kollegaer bedre end en god løn? De mener de hos et københavnsk tømrerfirma. Og hvordan kan en rummelig LGTB+-politik gøre det nemmere af få medarbejdere? Find ud af det i ”Kampen om de ledige hænder” afsnit 2.

_

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik