Kritik mod plejefirma: Ansat googlede sig til patientpleje

Kritikken bliver ved med at hagle ned over plejefirmaet Attendo.

05:40

Kritikken bliver ved med at hagle ned over plejefirmaet attendo. Vi har mødt en af de borgere, der har mærket utrygheden, når plejepersonalet kommer i tvivl.

En kvinde døde på grund af fejlbehandling fra plejefirmaet Attendo i maj tidligere i år, og siden er kritikken haglet ned over firmaet fra flere sider.

TV 2 Lorry har torsdag talt med en tidligere ansat, som kender meget til forholdene hos plejefirmaet. 

Hun følte flere gange gennem sin ansættelse som sosu-assistent, at hun blev sendt ud på opgaver, som hun ikke var rystet til, selvom hun havde givet ledelsen i firmaet besked om, at hun ikke havde den erfaring. Hun blev for eksempel sendt ud til sårpleje, selvom hun ikke havde erfaring med det. 

Læs også Kvinde døde efter fejl fra plejepersonale

Jeg anede ikke rigtigt, hvad det var jeg skulle gøre.

Tidligere ansat i Attendo

- Jeg anede ikke rigtigt, hvad det var, jeg skulle gøre, siger hun og forklarer, at hun en enkelt gang måtte tage alternative metoder i brug for at løse sine opgaver.

- Jeg måtte gå hjem og google mig frem til, hvordan det her ben skulle plejes, siger kvinden, som TV 2 Lorry har anonymiseret, fordi hun ifølge sin gamle kontrakt med Attendo ikke må udtale sig om forhold i firmaet.

Læs også Sygeplejerske om plejefirma: Jeg kunne ikke stå inde for det

Kvinden vurderer, at der var alt for få sygeplejersker til at løfte opgaverne hos Attendo, og opgaverne derfor ofte havnede på forkerte hænder. 

FOA er bekymret

Også fagforeningen FOA melder sig nu i koret af kritikere. Flere af deres medlemmer har oplevet, at de som personale hos Attendo er sat til opgaver, de ikke har følt sig rustet til. 

Det er stærkt bekymrende for det går ud over borgerne.

Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland

 - Det er stærkt bekymrende, for det går ud over borgerne. Men det er heller ikke et stykke særlig fagligt arbejde, der så bliver leveret, siger Lene Lindberg, formand for FOA Nordsjælland. 

Læs også Kommune har stadig tillid til plejefirma efter alvorligt svigt

Så sent som i dag har FOA været i kontakt med et medlem, der stadig er ansat ved Attendo og som frygter for sin autorisation på grund af forholdene.

Men hos Attendo, genkender man ikke kritikken. 

- Det er fordi, de ikke har fortalt os om det. Det ville jeg ønske, de havde. Hvis jeg kunne få den viden, så ville jeg selvfølgelig handle på det, for det er jo ikke i orden, siger Dorte Dahl, Regionschef hos Attendo. 

Læs også Kvinde døde efter fejl fra plejepersonale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik