Kørekort til 17-årige: Fem ulykker på to måneder

17-årige må i en ny forsøgsordning begynde at tage kørekort. Men inden for de sidste to måneder er mindst fem 17-årige blevet anholdt for spritkørsel.

I dag for ni måneder siden startede den 3-årige forsøgsordning, som går ud på, at man 3-måneder inden man fylder 17 har rettighed til at tage kørekort.

Men det har sin pris. Inden for de sidste 2 måneder, er der mindst fem 17-årige, som er blevet anholdt for spritkørsel. Heriblandt sad størstedelen af de unge spritbilister uden en erfaren bilist ved deres side. 

Som reglerne er skal den 17-årige have underskrift af indehaveren af forældremyndigheden for at tage kørekortet, samt køre sammen med en erfaren bilist som ledsager indtil de fylder 18 år. Denne forsøgsordning kom efter erfaringer fra udlandet, hvor det har vist sig at unge er mere sikre bilister, hvis de får dette ekstra år med en ledsager.

For alle bilister – altså alle aldersgrupper – gælder det, at antallet af ulykker er faldende. 1.698 personer er kommet til skade i trafikken i de første syv måneder af 2017 - 99 mistede livet. I 2016 var vi på samme tid oppe på 2.020 tilskadekomne, mens dødstallet nåede 108, da juli var passeret.

Så selvom der har været et par unge spritbilister, gennem de sidste par år, er der færdselsuheldene dog ikke steget.

For at man kan gå an, som en erfaren bilist, skal man opfylde disse krav:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere