Tiger Lee hotdog

Lav selv Hovedstadens allerhotteste hotdog, kreeret af Casper Sobczyk, køkkenchef på Bistro panpan i Zoo.


Tiger Lee hotdog

Lav selv Hovedstadens allerhotteste hotdog, kreeret af Casper Sobczyk, køkkenchef på Bistro panpan i Zoo.

Hotdoggen sælges for 160 kr. i restauranten, og hemmeligheden ligger i de udsøgte og usædvanlige råvarer som gourmetpølse med rød karry, skaldyrsmayo, citron gelé og stykker af hummer. 

​​​​​​Ingredienser til 10 personer

10 Porc Duroc Pølser
 

Pølsebrød

10 store

3 dl lunkent vand

40 gr gær

1/2 dl olie

1 æg

1 tsk salt

2 spsk sukker

600 gr hvedemel

 

JomfruHummer mayonnaise

30 g æggeblommer

10g æggehvide

Salt

10 g dijonsennep

2 spsk. sherryeddike

300g jomfruehummer olie (500 g olie og 200g jomfruhummer skaller, 1 spsk. Tomat pure koges op og lad det trækker  6 timer. Derefter sigtes olien fra)

 

Sprøde løgringe.

2 løg

1 l neutral olie

100 g hvedemel.

Fint salt

 

Syltede røde perleløg

4 dl vand

1,5dl sukker

3l eddike

4 kvist timian

125 g røde perleløg

 

Broken citron gele

200g sukker

2,5 dl citronsaft- fra friskpresset

9 g ager ager

 

Pynt

Løgblomster

Koriander cress

Fuglegræs

Sådan gør du

Pølsebrød
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, æg, salt, sukker.

Kom hvedemelet i og ælt godt til dejen er blank og smidig.

Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.

Del dejen i 10 lige store boller og tril dem til aflange pølsebrød. Læg dem på en bageplade med ca. 2 cm mellemrum,  og lad dem efterhæve ca. 40 minutter.

Pensl pølsebrødene med vand og bag dem ved 200 grader i 15 minutter, til de er flotte gyldne, lad dem køle af på ovnristen.

 

Jomfruhummer mayonaise
Æg, sennep og sherryeddike blendes.

Blend olie i lidt ad gangen til mayonnaisen har den ønskede tykkelse. Smag til med salt.

 

Sprøde løgringe

Æøg skrælles og skæres i tynde ringe.

Skil løgringene af og vend dem i mel.

Fritér løgene ved 175 grader og læg de gyldne løg på fedtsugende papir og drys dem med lidt salt.

 

Syltede røde perleløg
Vand, eddike, sukker og timian koges. Tag panden af varmen.
Perleløg pilles og halveres og lægges i den varme syltelage, giv det et hurtigt opkog. Lad løgene ligge og trække i lagen, gerne et par dage.

 

Broken citron gelé

Citron juice og sukker koges op, kom ager ager i og lad det små koge i 2-3 min, kom massen i en plast beholder og sæt på køl i minimum 6 timer.

Når massen er hel kogt og har sat sig, blendes massen til en fin sprøjte klar gele. Kom massen i en sprøjtepose.

Se køkkenchef Casper Sobczyk forklare og samle sin nyfortolkning af den klassiske hotdog i munchien her, i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar.

02:38 Luk video

Se hele serien, der hylder den brune grillbarmad og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. Madblogger og journalist Niklas Roar besøger både de originale grillbarer, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, der nyfortolker de klassiske retter.
Find serien Retromad – De ikoniske steder her.

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik