Forrygende forårsrulle

Køkkenchef Dak Wichangoen har løftet forårsrullen til nye højder på Michelin restauranten Kiin Kiin. Lav den selv her.


Forrygende forårsrulle

Køkkenchef Dak Wichangoen har løftet forårsrullen til nye højder på Michelin restauranten Kiin Kiin. Lav den selv her.

Fyldet er langtidsbage svinekæber med soya og rullen spises som en hotdog, hvor alt det sprøde og grønne ligger ovenpå den åbnede, sprøde rulle. Asiens populære biksemad tryllet om til gourmet. 

Ingredienser

1 kg. Svinekæber

1 l. Soya

1 pose brun farin

½ l. vand

2 spsk. Kartoffelmel

Kom kæberne i en gryde med vand, soya og farin og kog nogle timer, indtil kæberne er helt møre, eller sæt dem i ovnen natten over ved 125 grader. Det hele tyknes herefter med kartoffelmel.


Syltet grønt
Kinaradisse
Løg
Chili

Topping
Friteret hvidløg
Spidskål
Forårsløg
Koranderspirer eller frisk koriander
Litchifrugter – kan godt bruge de konserverede

Sådan gør du

Del kæberne i små tern og vend dem i saucen fra kogningen.
For hver rulle pakkes kødet ind i et ark forårsrullepapir. Kom endnu et ark rundt om rullen for ekstra sikkerhed og sprødhed. Friter rullerne til de er gyldne som et toastbrød.
Åbn rullerne som en hotdog og hæld gerne lidt mere kogesauce i rillen.
Top forårsrullen med alt det sprøde og spis mens den er varm.

Se køkkenchef Dak Wichangoen forklare, tilberede og samle sin nyfortolkning af den klassiske forårsrulle i munchien her, i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar,

05:45 Luk video

Se hele serien, der hylder den brune grillbarmad og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. Madblogger og journalist Niklas Roar besøger både de originale grillbarer, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de klassiske retter.
Find serien Retromad – De ikoniske steder her.

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik