Cowboytoastens comeback

Køkkenchef Morten Rasmussen har pustet nyt liv den lidt oversete cowboytoast på Nørrebro Bryghus. Her afslører han hvordan.


Cowboytoastens comeback

Køkkenchef Morten Rasmussen har pustet nyt liv den lidt oversete cowboytoast på Nørrebro Bryghus. Her afslører han hvordan.

Den blev skabt til en tilfældig personalefrokost i Bryghuset, men nu er cowboytoasten en af hovedattraktionerne på menukortet - og har sågar skubbet burgeren ud af sortimentet.

Ingredienser til 1 person

Hakkebøf - 200 gram 

Trøffel-mayo

Røget cheddar 

Agurke- og løgrelish 

Bløde løg 

Ristede løg 

Sauce blanquette 

2 stk toastbrød. 

Sådan gør du

1. Sauce blanquette laves på forhånd. Der skal bruges 1/2 del hønsefond 1/2 del smør. Der tilsættes lidt Ravnsborg Rød øl. Derefter monteres saucen med æggeblomme og creme fraiche. 

2. Der laves bløde løg på en pande med smør. 

3. Hakkebøf steges og gratineres med røget cheddar. 

4. Brødet smøres med smør og ristes på en pande. 

5. Trøffel-mayo smøres på begge stykker toastbrød. 

6. På bunden lægges agurke- og løgrelish samt sød amerikansk sennep og derefter placeres bøffen på brødet. Oven på bøffen placeres de bløde løg samt det sidste stykke toastbrød. 

7.  Toasten overhældes med sauce-blanquette og pyntes til sidst af med hjemmelavet ristede løg (vendt i mel og friteret) samt friske forårsløg. 

Se køkkenchef Morten Rasmussen forklare og samle sin nyfortolkning af den klassiske cowboyotast i munchien her, i samtale med madblogger og journalist Niklas Roar,

02:08 Luk video

Se hele serien, der hylder den brune grillbarmad og tager os med til Hovedstadens ikoniske steder. Madblogger og journalist Niklas Roar besøger både de originale grillbarer, der har overlevet i årtier og de trendy spisesteder, som nyfortolker de klassiske retter.
Find serien Retromad – De ikoniske steder her.

Læs webdokken om Niklas Roars kærlighedsaffære med det brune køkken her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik