Mor om landsretsdom: "Jeg er lettet - men Mads kommer aldrig tilbage"

Det var en lettet Lykke Petersen, der onsdag eftermiddag trådte ud fra Østre Landsret. Nu kan hun og familien til Mads Skjoldsøge sætte punktum i sagen.

00:57

Video: TV2 Lorry - arkiv

17-årige Mads Skjoldsøge mistede livet, efter han i november blev stukket med kniv tæt på handelsskolen i Hillerød. Foto: TV2 Lorry - arkiv

1 af 2

I dag kunne Lykke Petersen og resten af familien til den knivdræbte Mads Skjoldsøge endelig sætte punktum i en drabssag, der har varet længere end et år.

Inde i min krop er der en ret stor lettelse over, at dommen er blevet stadfæstet

Lykke Petersen, mor til knivdræbte Mads Skjoldsøge

- Inde i min krop er der en ret stor lettelse over, at dommen er blevet stadfæstet, fordi jeg mener, at dommen er den rigtige dom, siger Lykke Petersen, der er mor til afdøde Mads.

Mads Skjoldsøge blev dræbt med en kniv den 5. november 2015 efter en banal kontrovers om en lighter. Drabet fandt sted i en gangtunnel nær Handelsskolen i Hillerød, hvor gerningsmanden påførte Mads Skjoldsøge ét dødbringende stik i hjertet. 

Læs også Et år siden i dag: 17-årige Mads blev dræbt i et frikvarter

Siden er en nu 17-årig ung mand blevet dømt i Byretten ved Retten i Hillerød for at have begået drabet. Her blev gerningsmanden idømt otte års fængsel for det dødelige knivstik.

Ankede byretsdom

De otte års fængsel var en lavere straf end vanligt ved drab, der som udgangspunkt straffes med 12 års fængsel. Men gerningsmandens unge alder udgjorde en formildnende omstændighed i strafudmålingen. 

Alligevel blev dommen anket til Landsretten, da forsvarer Jesper Thygesen mente, at straffen burde være maksimalt syv års fængsel.

Læs også Mads-drab anket: "Jeg vidste ikke, man kunne dø af knivstik"

I dag faldt der dom i Østre Landsret, der stadfæstede Byrettens beslutning. Og det glæder Mads Skjoldsøges familie, der nu kan sætte et punktum i den brutale sag.

Mads' mor: Nu kommer der et endeligt punktum

Det får den betydning for os, at der nu kommer et endeligt punktum, og at vi ikke som familie skal udsættes for det her mere

Lykke Petersen, mor til knivdræbte Mads Skjoldsøge

- Det får den betydning for os, at der nu kommer et endeligt punktum, og at vi ikke som familie skal udsættes for det her mere, siger Lykke Petersen.

Både moren og resten af den nære familie til Mads var dukket op til retssagen i Østre Landsret. Her håbede de på, at Landsretten ville stadfæste dommen over den 17-årige unge mand, der slog deres familiemedlem ihjel.

- Mads blev jo slået ihjel, og den tiltalte er jo dømt for manddrab, så jeg synes bestemt, at det er den korrekte dom igen, siger Lykke Petersen om Landsrettens stadfæstelse.

Alligevel ændrer dommen ikke på sorgen, der stadigvæk er stor og tung i familien.

Det ændrer jo desværre ikke ved, at Mads ikke kommer tilbage

Lykke Petersen, mor til knivdræbte Mads Skjoldsøge

- Det ændrer jo desværre ikke ved, at Mads ikke kommer tilbage. Og for os ændrer det ikke så meget sorgen og savnet efter ham, siger Lykke Petersen og fortsætter:

- Så samtidig med at det er en lettelse, at dommen er retfærdig, så er det det alligevel ikke. For det bedste ville være, at det her aldrig var sket.

Du kan gense TV 2 Lorrys interview med Lykke Petersen om drabet på Mads fra juni måned herunder:

05:22 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik