Vandskade i Lyngby Storcenter lukker skobutik

Et sprinkleranlæg i Lyngby Storcenter sprang læk fredag morgen. Et par hundrede kvadratmeter er vandskadet, vurderer viceberedskabschef.

Fredag morgen måtte Beredskab Øst rykke til Lyngby Storcenter, hvor et sprinkleranlæg har spredt vand over et større område. 

Klokken 07.05 modtog Beredskab Øst en alarm. 

- Sprinkleranlægget er sprunget læk i et butiksområde, og så aktiverer den automatisk ABA-anlægget (Red: automatisk brandalarmanlæg), der sender en besked til brandvæsnet, siger viceberedskabschef hos Beredskab Øst, Michael Andersen. 

Han fortæller, at der er vandskade både på 1. og 2. sal.

- Et par hundrede kvadratmeter er vandskadet, siger Michael Andersen, der dog ikke vil give et bud på, om det bliver muligt for de vandskadede butikker at åbne, når storcentret åbner klokken 10.00.

Kort efter klokken 10.00 får vi fat i direktør i Lyngby Storcenter Torben Schwabe. Han fortæller, at vandskaden især er gået ud over skobutikken Bianco, der ikke åbner for kunder i dag.

- Vandet er væk, men varerne har det skidt. Vi er heldige, hvis den er i gang efter pinse, siger Torben Schwabe og fortsætter:

- Der er løbet en smule vand ind i de andre butikker, men det vil man ikke opleve som kunde. 

En teknisk fejl

Beredskab Øst var til stede med nogle køretøjer for at sikre sig, at vandskaden ikke blev større, indtil et følgeskadefirma kunne overtage oprydningsarbejdet.

- Vi kender ikke grunden til, at sprinkleranlægget sprang læk, men vi kan sige, at det ikke skyldes en brand, så det er en teknisk fejl, siger Michael Andersen.  

Det bekræfter direktør Torben Schwabe.

- Vi har haft et defekt sprinklerhoved. Og i løbet af morgenstunden spredte den vand i cirka ti minutter. Vi kan se i systemet, at det en mekanisk defekt, siger direktøren, der er meget tilfreds med beredskabets indsats.

- Vi er meget glade for det hjælpen fra beredskabet. De har arbejdet hårdt for at minimere skaderne. Stor ros til dem, siger Torben Schwabe. 

Artiklen er opdateret.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere