Kort: Her har politiet fundet romalejre

25 gange har politiet slået til mod romaer, der sover i lejre i København.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig / Scanpix

- Vi har en ny lov, som trådte i kraft 1. april. Politiet har i år ryddet mere end 25 lejre. Så sent som i går (tirsdag) havde de en aktion. De rydder lejrene hele tiden. Anholder folk, som får bøde.

Sådan lød det i går fra justitsminister Søren Pape Poulsen, Kons., da Ritzau fangede ham i en pause i afslutningsdebatten i Folketinget.

I debatten bad Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om støtte til et indgreb mod romaer fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, sådan som også Københavns overborgmester Frank Jensen, Soc.dem., gjorde tirsdag.

Læs også Bjørn Elmqvist: Roma-stramning er en gratis omgang

Ryddede fire lejre forleden

Københavns Politi ryddede forleden fire romalejre i København. Det var i Lille Kongensgade, på Islands Brygge, Vesterbrogade og Nyropsgade.

Ni romaer fik hver en bøde på 1000 kroner for at bo i lejre, som ifølge politiet skaber utryghed. Én blev henvist til Udlændingestyrelsen med henblik på udvisning.

24. maj blev 27 personer anholdt ved politiets razzia mod syv romalejre. Aktionen ramte lejre ved Dronning Louises Bro på Nørrebro og Vesterbrogade.

I Trinitatis Kirke nær Rundetårn har personalet klaget over uhumske, sundhedsfarlige forhold med affald og afføring.

Læs også Roma-lov hastes gennem Folketinget inden sommer

Herunder kan du se en oversigt over hvor i København, politiet i perioden 11. april til 30. maj har konstateret, at der er utryghedsskabende lejre.

Læs også Hjemløse: Romaer kræver betaling for at lade os sove på gaden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik