Styrelse: Skoler og dagtilbud bør aflyse alle sociale arrangementer - også private

Det gælder foreløbig frem til 4. oktober 2020.

Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

En stigende smittespredning blandt børn og unge betyder, at dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner bør aflyse alle sociale arrangementer.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Det vil sige, at eksempelvis klassefester, fælles morgenmad og lejrskoler bør aflyses. Det gælder foreløbig frem til 4. oktober 2020.

Generelle anbefalinger skal overholdes

Der kan fortsat holdes aktiviteter, der har et fagligt formål inden for almindelig skoletid, såsom besøg på museer eller en tur i skoven, understreger styrelsen.

Læs også Nu udvides skærpede corona-restriktioner, så de gælder i hele landet

Men det skal sikres, at de generelle anbefalinger om at holde afstand og god håndhygiejne kan overholdes.

- Det er rigtigt ærgerligt for dem, der har planlagt et arrangement såsom klassefest eller lejrskole, og som bliver nødt til at aflyse det, siger overlæge Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

- Men vi ser flere smittetilfælde blandt børn og unge lige nu, og det bliver vi nødt til at gøre noget ved. Derfor anbefaler vi, at man aflyser arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, simpelthen fordi det er vanskeligt at efterleve krav og anbefalinger om afstand og høj hygiejnestandard i sådanne sammenhænge.

Gælder også for private arrangementer

Anbefalingen om at aflyse arrangementer gælder også for private begivenheder, som ikke er arrangeret af skolen eller institutionen.

Læs også Restaurantkæde mistede 300.000 kroner efter pressemøde om corona

Det kan eksempelvis være fødselsdage for klassen eller forældrearrangementer, som ofte er arrangeret af eleverne og forældrene selv.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik