Sport, skoler og restaurationer: Her er overblikket over genåbningen

Onsdag bliver der åbnet yderligere op i samfundet, hvilket blandt andet giver mulighed for at sidde indendørs på caféer og restauranter, åbning af storcentre og mulighed for at dyrke idræt indendørs.

Foråret er over os, og det betyder ikke kun, at køerne igen kan komme på græs. 

For efter en aftale mellem Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - bliver det fra onsdag igen muligt for danskerne at komme ud i samfundet og blive en del af en hverdag, der forhåbentlig er lidt mere normal end den seneste tid. 

Vi forsøger derfor her at give et overblik over, hvad det konkret betyder, og vi starter med udfasningen af forsamlingsloftet, der løbende vil blive gjort mindre restriktivt efter nedenstående plan. Dog med det forbehold, at politikerne vil tage stilling til udfasningen i forhold til den konkrete smittesituation før hver dato. 

Forsamlingsloftet udfases

Mange danskere har formentlig glædet sig til igen at kunne gå på restaurant og spise, ligesom et gensyn med ølhanerne på landets værtshuse også er i høj kurs hos en hel del af os. 

Genåbning af restaurationer

I Lorryland findes der både mange storcentre og store varehuse, og for de shoppelystne er der også gode nyheder. De er nemlig også omfattet af onsdagens genåbning. Det vil selvfølgelig også være med krav om mundbind og passende afstand mellem de handlende. 

Kultur- og foreningsliv er også tilgodeset ved åbningen, som du kan se i boksen nedenfor. Og det betyder blandt andet et gensyn med indendørs idræt for børn og unge, tilskuere til fodbold og adgang til museer og kunst. 

Genåbning af kultur, sport og fritidsliv

Og sidst men bestemt ikke mindst, så bringer onsdagen også på lempelser for børn og unges adgang til skoler, så de igen kan blive undervist fysisk i stedet for gennem en skærm. En del af det vil dog indtil videre handle om adgang til at blive undervist udendørs. 

Genåbning af skoler og uddannelse

I klippet nedenfor kan du se, hvordan restauratører gør sig klar til genåbningen onsdag

Mange restauratører gør sig lige nu klar til en længe ventet genåbning En genåbning, hvor gæsterne fra på onsdag igen kan sidde uden for og nyde en øl eller østers