Skolestart: Giv din brugte skoletaske videre

Arnold Busck og Red Barnet samler i øjeblikket brugte skoletasker ind til glæde for udsatte børn i hovedstadsområdet.

Sommerferien nærmer sig sin afslutning, og dermed skal mange nye 0.-klasser ud og have den første skoletaske og et penalhus.

Men det kan være en dyr fornøjelse for udsatte og økonomisk trængte familier i hovedstadsområdet.

quote Jeg synes, det er rigtig godt, at andre børn får glæde af den

Freya Beyerholm Mansberg, 3. klasse

Derfor er boghandlerkæden Arnold Busck gået sammen med Red Barnet om at samle brugte skoletasker ind til børn i hovedstadsområdet for at give dem en bedre skolestart. 

Og blandt de første, der troppede op for at aflevere deres brugte skoletasker var Freya Beyerholm Mansberg, der går i 3. klasse. 

 - Jeg synes, det er rigtig godt, at andre børn får glæde af den, siger hun til TV 2 Lorry.

 - Jeg synes det er synd for de mennesker, der ikke har så mange penge, siger Helena Andersen-Veggerby, som går i  5. klasse, og som også afleverede sin brugte skoletaske i butikken i Lyngby.

De skoletasker, der bliver indsamlet ind i Arnold Buscks butikker, bliver sat billigt til salg i Red Barnets genbrugsbutikker. Pengene fra salget af skoletaskerne går til Red Barnets arbejde med bla. sommerlejre for udsatte børn i danmark.

Boghandlerkæden Arnold Busck og Red Barnet har startet en indsamling af brugte skoletasker, der skal gå til udsatte børn i hovedstadsområdet.

Det er andet år i træk, at Arnold Busck og Red Barnet samler skoletasker ind - sidste år blev det til 580 indsamlede tasker i hovedstadsområdet, og de 100 af dem blev afleveret i Arnold busck-butikken i Lyngby.

 -  Det er dejligt, at kunderne er så glade for at komme med deres tasker. De kan virkelig se, at det giver noget - at det giver mening, at komme med sin brugte skoletaske, siger Ole Vingaard Rasmussen, der er butikschef i Lyngby.

 

Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, glæder sig over samarbejdet

 - Selvom vi bor i Danmark, er der familier der hverken økonomisk eller mentalt har overskud til at blive klar til første skoledag. Det går ud over de børn, der står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, og de risikerer at føle sig uden for fællesskabet allerede fra første skoledag. Sådan skal det ikke være. Alle børn fortjener at komme godt i gang med skoleåret sammen med deres venner, og det er vi meget glade for at kunne bidrage bare lidt til gennem dette samarbejde, siger Jonas Keiding Lindholm.

Vil du også aflevere en skoletaske?

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere