Sikkerhedsstyrelsen advarer: Affyr ikke denne raket

I forbindelse med tilsynet på fyrværkerisalgssteder landet over har Sikkerhedsstyrelsen fundet en farlig raket til salg på flere salgssteder.

"Outcast Missilraket" med varenummeret 331.6020 og batchnummeret 201150-18 tilbagekaldes. Foto: Sikkerhedsstyrelsen

En farlig raket er endt ude hos forbrugerne, oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Under tilsynet på fyrværkerisalgssteder i forbindelse med nytåret har Sikkerhedsstyrelsen fundet raketten til salg på flere salgssteder, blandt andet i Aarhus og Viborg. Styrelsen kan dog ikke udelukke, at raketten er solgt andre steder.

Læs også Politiet efterlyser gerningsmænd efter fyrværkeri-affyring i Nordsjælland

Det betyder, at der kan være forbrugere, som har købt det farlige fyrværkeri. Derfor går styrelsen nu ud og advarer.

  Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Skal afleveres som farligt affald

Raketten hedder "Outcast Missilraket" og er leveret af Fyrværkerieksperten. Den er underlagt et salgsstop, men er ved en fejl ikke blevet taget ud af et sortiment.

Har du købt raketten, skal du levere det tilbage til forhandleren eller aflevere den på genbrugspladsen som farligt affald.

Fyrværkeriet blev i april 2019 testet af Sikkerhedsstyrelsen og vurderet til at være farligt for forbrugerne.

Læs også Hjælp miljøet, aflever dit afskudte batteri og få gavekort til nyt fyrværkeri

Raketten fejlede på en række punkter i forhold til de væsentlige sikkerhedskrav. Blandt andet sprængte raketten i for lav højde, og der var glødende nedfald og for lang luntebrændtid. Derfor blev det underlagt et salgsstop og tilbagetrækning.

Fejl må ikke ske

- Det er en fejl, der ikke må ske, at et salgsstoppet stykke fyrværkeri alligevel havner hos forbrugerne. Importøren har trukket varen tilbage fra markedet, men det er alligevel havnet i et af sortimenterne, som er en samlet pakke med forskelligt fyrværkeri. Derfor kan der være forbrugere, som har købt raketten, forklarer kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Der findes forskellige partier af raketten. Det er udelukkende raketten med et specifikt vare- og batchnummer, som er omfattet af advarslen. Varenummeret er 331.6020 og batchnummeret er 201150-18.

  Foto: Sikkerhedsstyrelsen

- Hvis man som forbruger har købt raketten, skal man ikke affyre den, men levere den tilbage til forhandleren. Importøren vil igen kontakte salgsstederne for at sikre sig, at der ikke er flere af raketterne til salg, og det følger vi selvfølgelig op på. Det vigtige her og nu er, at ingen forbrugere, som måtte have købt raketten, fyrer den af, siger Lone Brose.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik