Sikkerhedsstyrelsen advarer: Affyr ikke denne raket

I forbindelse med tilsynet på fyrværkerisalgssteder landet over har Sikkerhedsstyrelsen fundet en farlig raket til salg på flere salgssteder.

En farlig raket er endt ude hos forbrugerne, oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Under tilsynet på fyrværkerisalgssteder i forbindelse med nytåret har Sikkerhedsstyrelsen fundet raketten til salg på flere salgssteder, blandt andet i Aarhus og Viborg. Styrelsen kan dog ikke udelukke, at raketten er solgt andre steder.

Det betyder, at der kan være forbrugere, som har købt det farlige fyrværkeri. Derfor går styrelsen nu ud og advarer.

 
 
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Skal afleveres som farligt affald

Raketten hedder "Outcast Missilraket" og er leveret af Fyrværkerieksperten. Den er underlagt et salgsstop, men er ved en fejl ikke blevet taget ud af et sortiment.

Har du købt raketten, skal du levere det tilbage til forhandleren eller aflevere den på genbrugspladsen som farligt affald.

Fyrværkeriet blev i april 2019 testet af Sikkerhedsstyrelsen og vurderet til at være farligt for forbrugerne.

Raketten fejlede på en række punkter i forhold til de væsentlige sikkerhedskrav. Blandt andet sprængte raketten i for lav højde, og der var glødende nedfald og for lang luntebrændtid. Derfor blev det underlagt et salgsstop og tilbagetrækning.

Fejl må ikke ske

- Det er en fejl, der ikke må ske, at et salgsstoppet stykke fyrværkeri alligevel havner hos forbrugerne. Importøren har trukket varen tilbage fra markedet, men det er alligevel havnet i et af sortimenterne, som er en samlet pakke med forskelligt fyrværkeri. Derfor kan der være forbrugere, som har købt raketten, forklarer kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Der findes forskellige partier af raketten. Det er udelukkende raketten med et specifikt vare- og batchnummer, som er omfattet af advarslen. Varenummeret er 331.6020 og batchnummeret er 201150-18.

 
 
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

- Hvis man som forbruger har købt raketten, skal man ikke affyre den, men levere den tilbage til forhandleren. Importøren vil igen kontakte salgsstederne for at sikre sig, at der ikke er flere af raketterne til salg, og det følger vi selvfølgelig op på. Det vigtige her og nu er, at ingen forbrugere, som måtte have købt raketten, fyrer den af, siger Lone Brose.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

katten charlie genforenet med ejer efter fem år

Katten Charlie forsvandt for fem år siden – nu er han endelig forenet med sin ejer igen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere