Hjælp miljøet, aflever dit afskudte batteri og få gavekort til nyt fyrværkeri

Hos Furesøbad Fyrværkeri sætter de som noget nyt i år pantmærker på batterierne.

Efter nytårsaften ligger der mange affyrede batterier rundt omkring, men det kan et nyt, lokalt initiativ måske dæmme op for. 

Hos Furesøbad Fyrværkeri sætter de nemlig, som noget nyt i år, pantmærker på batterierne. 

Aflevering af et afskudt batteri med pantmærke udløser 25 kroner, og afskudte batterier uden pantmærker udløser ti kroner - man får så et gavekort til køb af fyrværkeri i 2020.

Furesøbad Fyrværkeri sætter 25 kroners pant på batterierne, og så håber de folk vil indlevere batterierne, når de er affyret. 
Furesøbad Fyrværkeri sætter 25 kroners pant på batterierne, og så håber de folk vil indlevere batterierne, når de er affyret. 

- Vi gør det, fordi vi gerne vil passe på miljøet, så der bliver ryddet op efter nytårsaften, hvor der mange steder ligger batterier rundt omkring og flyder i længere tid. Det føler vi er en del af vores forpligtigelse, siger Michael Bay Olsen, ejer af Furesøbad Fyrværkeri til TV 2 Lorry. 

Man kan aflevere afskudt fyrværkeri, uanset hvor det er købt med og uden pant den 4. og 5. januar 2020 hos Furesøbad Fyrværkeri. 

- Man kan først indlevere den 4. og 5. januar på grund af blandt andet sikkerhedsmæssige årsager, fordi man skal passe på med at tage noget, der stadig kan eksplodere, siger Michael Bay Olsen. 

I 2018 skød danskerne fyrværkeri af for 415 millioner kroner.