Royal Arena kan forsinke trafikken til lufthavnen

Både beboere i Ørestad og folk, som benytter motorvejen til og fra lufthaven og Sverige, skal vænne sig til massiv trafik i forbindelse med de mange fremtidige arrangementer i Royal Arena.

Fremover vil der være et arrangement i Royal Arena cirka hver 4. dag, og med plads til 16.000 gæster, som skal til og fra arenaen, kan det ikke undgås, at trafikbilledet ændrer sig væsentligt.  Det kommer til at påvirke trafikken både på Øresundsmotorvejen og i hele Ørestad.

Derfor opfordrer Københavns Kommune nu rejsende til og fra lufthavnen til at tage afsted i god tid, hvis afrejsen foregår i samme tidsrum, som der er arrangement i Royal Arena.

quote Vi kender endnu ikke de præcise konsekvenser, men vi vil i den første periode overvåge trafikafviklingen meget tæt.

Steen Rasmussen, Centerchef, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Der kan komme kødannelser på afkørselsramperne til og fra motorvejen, hvilket kan medføre trafikfarlige situationer længere tilbage på motorvejen, og der kan komme stillestående trafik på gaderne i og omkring Ørestad. 

Københavns Kommune sætter via Trafiktårnet ind med maksimal trafikinformation og trafikovervågning og vil følge udviklingen tæt fremover for at kunne justere og styre trafikafviklingen bedst muligt. Koncertgæster opfordres til så vidt  muligt at benytte offentlig transport eller cykel til Royal Arena.

Københavns Kommune har udpeget anbefalede ruter for fodgængere, cyklister og bilister og har desuden opfordret Royal Arena og koncertarrangøren Live Nation til at sende trafikinformation direkte til koncertgæsterne med anbefaling om at benytte tog og metro.

Herudover kan man holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation via Trafikken Hovedstadens app og twitterprofil. Trafikmeldingerne leveres fra Trafiktårnet, hvor kommunens trafikfolk arbejder sammen med Vejdirektoratet og DR P4’s trafikradio. 


Arrangementer i Royal Arena: Fakta om trafik

Royal Arena åbnede officielt lørdag den 28. februar. Se indslaget her.

 

Ambitionen er, at Royal Arena skal lokke store koncerter og sportsbegivenheder til byen.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere