Klimaet: København får international opmærksomhed

Københavns årelange arbejde med klimaløsninger i bybilledet har vakt opmærksomhed viden om

Der bliver holdt godt øje med den danske hovedstad i udlandet i disse år. For i København er der blevet arbejdet så intensivt med forskellige løsninger på klimaudfordringer, at udlandet skeler til os, når de skal hente inspiration. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I 2016 modtog teknik- og miljøforvaltningens besøgstjeneste henvendelse fra i hele 309 forskellige delegationer med i alt 4.000 deltagende, som alle gerne ville se på, hvordan klimaproblemer håndteres i København. Herudover er de også intersseret i Københavns cykel-kultur og i ambitionerne om at gøre hovedstaden CO2-neutral.

-Hele verden har fået øjnene op for, at det er nødvendigt at følge en grøn dagsorden, hvis folk ikke skal dø af luftforurening og hvis byerne ikke skal sande til i biler. Desuden oplever vi en enorm interesse for vores forsøge på med rettidig omhu at håndtere de klimaforandringer, vi mærker konsekvenserne af i disse år. Det er simpelthen nødvendigt at tænke grønt, og grundet Københavns store ambitioner på området, kigger hele verden på os for at se, hvordan de store udfordringer kan løses. Delegationerne kommer fra Asien til Amerika, og repræsentanter fra europæiske storbyer besøger os også jævnligt. Det viser tydeligt, at Københavns løsninger har hele verdens interesse, lyder det fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enh.)

På den danske ambassade i Washington nævner man også samarbejdet med København.  For andre lande er grønne af misundelse og i flere tilælde har repræsentanter for Københan været i USA for at drøfte eksport af danske klimaløsninger.

-Det giver os muligheder for åbne døre for eksport, der ellers havde været lukkede, forklarer Danmarks ambassadør i USA, Lars Lose.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

IMG_1689 (1)

Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere