Politi melder om stort antal klager om høj musik: Over 100 anmeldelser på få timer

Politikredse er blevet kimet ned af borgere, som føler sig forstyrret af høj musik i nattevarmen. Alene i København er der indløbet over 100 anmeldelser.

Landets politikredse har siden fredag aften haft ekstraordinært travlt med at reagere på anmeldelser fra folk, der føler sig generet af for høj musik fra nabolaget.

I stort set samtlige kredse har patruljer været sendt ud til adresser for at bede folk om at dæmpe musikken.

Sådan lyder meldingerne i en rundringning til politiets vagtchefer tidligt lørdag morgen.

- Vi har fået over 100 anmeldelser fra klokken 18 og frem til nu med tidsrummet 22 til 02 som spidsbelastning, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi lidt efter klokken 6 lørdag morgen.

- Jeg tror ikke, at vi har haft så mange før på en enkelt vagt. I et enkelt tilfælde, ved Dronnings Louises Bro på Nørrebro, blev et musikanlæg konfiskeret. Desuden er 16 personer sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og 17 har fået påbud om at skrue ned, oplyser han.

I Nordsjælland modtog politiet 25 anmeldelser om musik til ulempe.

- Stort set alle har skruet ned, når en af vores patruljer har været forbi. Der var et sted i Charlottenlund, som en patrulje måtte forbi to gange, før budskabet blev opfattet, men vi har ikke udskrevet bøder eller beslaglagt musikanlæg, siger vagtchef Christian Kobbernagel.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi kan hans kollega Henrik Møller Nielsen fortælle om et beslaglagt anlæg i Lejre Kommune og samlet over ti anmeldelser.

Københavns Vestegns Politi har haft 23 af den slags anmeldelser.

- Der er ikke delt bøder ud eller konfiskeret anlæg, oplyser vagtchef Lars Guldborg.

Annoncerede hårdere tilgang

De mange støjklager sker dagen efter, at Københavns Politi annoncerede, at de nu ville gå hårdere til værks for at bekæmpe larm til gene for beoere.

Fredag skrev politikredsen, at de i stedet for at søge diaologen ville lade bødeblokken tale.

- Det er vores erfaring, at vi kommer rigtig langt ved at gå i dialog med folk, men vi må desværre også bare konstatere, at det ikke virker med alle, lød det fra ledende politiinspektør Peter Dahl.

- Derfor kommer vi nu til at stramme skruen de steder, hvor vi ved, at det er en udfordring. Med det fokus der har været på musikstøj henover sommeren, kan ingen længere være i tvivl om reglerne, så derfor bliver der nu kortere vej til bødeblokken, udtalte han fredag.

Bøden for at støje vil ligge i størrelsesordenen 1.500 kroner, og hvis ikke larmen stopper, kan politiet desuden konfiskere de støjende musikanlæg.

Politiet kategoriserer forstyrrende larm fra musikanlæg som ”musik til ulempe”, og den slags kan komme fra både det offentlige rum eller fra private fester med for eksempel åbne vinduer eller altandøre.

Politiets aktuelle hotspots i København

Københavns Politi lister følgende områder som steder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – såkaldte hotspots.  Politiet opfordrer folk til at undgå at søge mod disse områder.

 

  • Kongens Have
  • Amager Strandpark
  • Dele af Fælledparken
  • Midterrabatten på Sdr. Boulevard
  • Islands Brygge
  • Dronning Louises Bro
  • Kastrup Strandpark (Sneglen)
  • Området langs Sandkaj og Göteborg Plads

 

Kilde: Københavns Politi


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik