Plejehjem ophæver besøgsrestriktioner: ”Nu lysner det for alvor”

København og flere andre kommuner i hovedstadsområdet åbner fra på mandag for besøg fra pårørende efter flere måneder med besøgsrestriktioner.

Besøgsrestriktionerne for de københavnske plejehjem og flere andre kommuner i hovedstadsområdet bliver ophævet fra mandag morgen.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse, mens Allerød Kommune også bekræfter, at restriktionerne ophæves for plejehjem i området.

Hidtil har beboerne kun måttet få besøg af tre faste pårørende - og højest to ad gangen. Men fra mandag åbnes plejehjemmene igen.

Selvom besøgsrestriktionerne altså nu hæves, så skal forsamlingsloftet og anbefalinger om afstand og hygiejne dog fortsat overholdes.

- Nu lysner det for alvor

Alene i Københavns Kommune betyder det, at flere end 3.400 plejehjemsbeboere igen kan se både familie og venner. Og det vækker ikke overraskende jubel hos sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Nu lysner det for alvor for vores plejehjem. Det er en stor milepæl, vi nu passerer, og jeg er så glad på de ældres vegne, siger hun og fortsætter:

- De har betalt en høj pris under nedlukningen. Derfor er det meget opløftende, at vi nu kan åbne plejehjemmene, og jeg er sikker på, at gensynsglæden bliver helt overvældende.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glæder sig over, at besøgende på plejehjem igen kan få besøg fra andre end de allernærmeste pårørende.
Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glæder sig over, at besøgende på plejehjem igen kan få besøg fra andre end de allernærmeste pårørende.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Også i Allerød er der jubel på borgmesterkontoret.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan åbne mere op på vores plejehjem. Det skyldes at vore smittetal er lave, og at vi er nået langt med at få vaccineret vores beboere på plejehjem. Der er ingen tvivl om, at besøgsrestriktionerne har været hårde for vores beboere og deres pårørende, udtaler borgmester Karsten Längerich (V) i en pressemeddelelse.

11 kommuner i hovedstadsområdet med restriktioner

Kommunerne Københavns og Allerød er blandt 11 i hovedstadsområdet, som indtil nu har været omfattet af generelle besøgsrestriktioner for alle plejehjem, mens nogle kommuner har haft besøgsrestriktioner gældende for enkelte plejehjem.

Fra mandag morgen ophæves restriktionerne altså i flere af kommunerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har endnu ikke opdateret det seneste overblik over steder med besøgsrestriktioner eller forbud.

Det ventes dog, at flere kommuner end København og Allerød får lov til at åbne for besøgende på plejecentre.

Mange andre kommuner i hovedstadsområdet og landet over fik ophævet restriktionerne i slutningen af februar i forbindelse med en større genåbning på området.

85 procent af beboerne færdigvaccineret

Ifølge Allerød Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed ved ophævelsen lagt vægt på, at 84 procent af beboerne på kommunens plejehjem er blevet færdigvaccineret.

Københavns Kommune kan melde om, at 85 procent af alle beboere på deres plejehjem er færdigvaccineret, mens 92 procent har fået det første stik.

Her vil beboere og pårørende alle modtage brev om åbningen, hvor det blandt andet vil fremgå, at besøg fremover kan foregå i beboernes boliger, i besøgsrum eller udendørs på plejehjemmets fællesarealer.

Sundhedsmyndighederne anbefaler dog fortsat, at alle bliver kviktestet inden et besøg på plejehjem.

Der er dog ikke på alle 44 plejehjem i Københavns Kommune, at der nu genåbnes - men tæt på. To af plejehjemmene vil på grund af nuværende eller tidligere smitte fortsat være omfattet af skærpede besøgsrestriktioner

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playKoks ved vaccinationscenter: Borgere venter i gigant-kø på coronavaccine

Vaccination, vaccine

Kræver kun et stik: Danmark modtager fjerde coronavaccine på onsdag

Corona lyntest

Hovedstaden går ned i risikoniveau for corona

vaccinationscenter

Region Sjælland seksdobler indsatsen i mandagens storskala-vaccination

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere