Organisation tilbyder hjælp til skoler og daginstitutioner - ingen har taget imod tilbuddet

Imens forældre, institutioner og skoler forbereder sig på en gradvis genåbning med markante ændringer, grundet covid-19, har Dansk Byggeri et bud på en løsning, når det gælder de nye og mere strikse hygiejnekrav, som regeringen har udstedt.

Om få dage begynder Danmark lige så stille at genåbne, og det bliver i første omgang de mindste skolebørn, vuggestuer og børnehavebørn, som skal sendes ud i et nyt og forandret samfund. 

Dog har de mange nye sundhedskrav til skoler og institutioner fået mange ledere til at klø sig en ekstra gang i håret, når krav til både afstand og hygiejne skal overholdes.

Det har nu fået Dansk Byggeri til at komme med en opfordring til landets skoler og institutioner, som lige om lidt skal til at omgås børnene på en ny  måde.

 - Vi vil gerne gøre vores til, at ikke mindst vores børn kommer så godt igennem coronakrisen som overhovedet muligt. En af de ting, som vi helt konkret kan bidrage med i den aktuelle situation, er velegnede midlertidige løsninger på at skabe mere plads til både børn og voksne på landets institutioner og skoler, siger Stine Egsgaard, formand for materielsektionen i Dansk Byggeri.

Derfor tilbyder organisationen skurvogne og pavilloner, som børnene, deres pædagoger og undervisere kan opholde sig i.

En midlertidig pavillon kan ifølge Dansk Byggeri være en god løsning for landets mange skoler og institutioner i den kommende tid.
En midlertidig pavillon kan ifølge Dansk Byggeri være en god løsning for landets mange skoler og institutioner i den kommende tid.
Foto: CP ApS

Ifølge Stine Egsgaard er kommunerne jævnligt i kontakt med de forskellige udlejningsselskaber, som opstiller og udlejer de midlertidige skurvogne og pavilloner, men det undrer Stine Egsgaard, at man i kommunerne ikke er gået igang med at få opstillet pavilloner eller midlertidige moduler, hvor det giver mening.

- Vi er klar. Der er ikke noget hokuspokus, det er lige til at gå til. Vi vil gerne være med til at løse nogle af de problematikker, som skoler og institutioner står overfor i den kommende tid, siger hun. 

Forventer mange bestillinger efter påske

Hos CP ApS er man også klar til at rykke ud til landets mange skoler og institutioner med det Peter Jacobsen, direktør i byggepladsindretning og udlejningsfirmaet CP ApS, kalder et rigtig godt bud på en mulig løsning.

Hos CP ApS er man eksperter i at sætte pavilloner og midlertidige moduler op. Selvom der endnu ikke ligger en bestilling om opsætning af en pavillon eller et modul på en skole grundet coronavirussen, så forventer Peter Jacobsen, at der bliver nok at lave på den anden side af påske.

- Jeg tror, at vi som branche får flere efterspørgsler fra skoler og institutioner, som synes, at det her kan være en god midlertidig løsning. Det er jo ikke noget, som tager mere end en uges tid. Det er et rigtig godt bud på en løsning i en kaotisk situation, siger han.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forbindelse med genåbning af skoler og institutioner:

Moduler og pavilloner er ifølge Dansk Byggeri som standard otte meter i længden og fuldt isolerede. De fleste enkeltstående pavilloner måler cirka 4x10 meter, men kan variere fra firma til firma. Derudover er det også muligt at tænke oprustning af toiletter ind, og det kan udlejningsfirmaerne også hjælpe med.

Ifølge Stine Egsgaard har man ikke tænkt de midlertidige løsninger ind i børnehaverne, da man oftest benytter moduler og pavilloner i forbindelse med skolerenovering, men både pavilloner og de moderne skurvogne, kan i den grad også bruges i børnehaverne.

- Det er løsninger, som ikke bare er nødløsninger, men som er bygninger med masser lys og luft. Pavillonerne er også nemme at gøre rent, og så kan de tilpasses og indrettes efter behov med blandt andet vinduer i børnehøjde, afslutter Stine Egsgaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere