Nu starter sommerens spirituskontroller

Sommeren er højsæson for trafikdrab. Nu sætter politiet ind.

I denne weekend sætter politiet øget fokus på spiritus- og narkotikakørsel med landsdækkende spirituskontroller på vejene i forbindelse med sommerens mange sociale arrangementer

Selvom det er blevet langt mindre accepteret at køre påvirket, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.

Det vurderes, at risikoen for at komme alvorligt til skade, hvis du er lidt påvirket som billist, er cirka 10 gange højere, og risikoen stiger eksplosivt, jo højere promillen bliver. Derfor er målet med politiets kontroller at hjælpe dem, der ikke har forstået alvoren:

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få spiritusbilisterne stoppet, før de skader sig selv eller andre, lyder det fra Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Højsæson for drab

Tidspunktet for den øgede kontrol med spiritus- og narkotikabillister er ikke valgt tilfældigt. I sommermånederne juni og juli kommer flere personer til skade end november og december.

Hele 235 personer har mistet livet eller er kommet alvorligt til skade i spiritusulykker i de to sommermåneder fra 2013 til 2018 i forhold til 161 i november og december, viser tal fra Vejdirektoratet.

Alene i juni og juli sidste år sigtede politiet 1.163 personer for spirituskørsel - mens mere end 6.000 personer blev sigtet for spirituskørsel hele sidste år. Derfor håber man nu også, at alle vil være opmærksomme på at standse personer, der nok bør lade bilen stå:

- Vi skal alle sammen hjælpe hinanden med at forhindre spirituskørsel, men det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun har drukket, lyder det fra Christian Berthelsen.

De landsdækkende spiritus- og narkotikakontroller vil løbe frem til slutningen af juli.

Hjælp med at forhindre spirituskørsel:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20180712-082229-l-1920x1281we.jpg

Rocker erkender corona-svindel: Jeg fulgte bare efter

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere