Sprit, narko og høj hastighed: Så mange røg i politiets påskefælde

Politiets store påskerazzia betød, at en del bilister blev taget for enten sprit- eller narkokørsel eller for høje hastigheder.

223 bilister er i påskeperioden blevet sigtet for spirituskørsel, mens 258 er sigtet for narkokørsel. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

I perioden fra den 12. april til den 22. april gennemførte politiet hastigheds- og spirituskontroller i påsketrafikken.

Udover hastighed og spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I alt blev lidt under 19.000 køretøjer standset, og heraf blev 223 bilister sigtet for spirituskørsel og 258 for narkokørsel.

I TV 2 Lorrys område, der dækker fire politikredse, blev næsten 4.000 bilister kontrolleret i perioden. Her blev 63 personer sigtet for spritkørsel, mens 116 blev taget for narkokørsel. Desuden var der samlet set i Lorryland 17 færdselsuheld på grund af spritkørsel og fem færdselsuheld, hvor bilisten havde indtaget narko.

Det er alt for højt, og det går den forkerte vej lige nu med de her overtrædelser

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Narkosigtelser ligger højt i Region Hovedstaden

Og især narkosigtelserne ligger højt i Region Hovedstaden, som altså udgør næsten halvdelen af alle sigtelserne på landsplan.

- Det er alt for mange. Vi havde ikke regnet med, at vi ville se så mange sigtelser. Det er alt for højt, og det går den forkerte vej lige nu med de her overtrædelser, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til TV 2 Lorry.

I forhold til hastighed blev 14.325 sigtet for have kørt for stærkt i hele landet. I TV 2 Lorrys fire politikredse er der tale om 2053 sigtelser, som fordeler sig således:

Så mange sigtelser:

Generel hastighed i byzone: 867 sigtelser

Generel hastighed på landevej: 135 sigtelser

Generel hastighed på motorvej (110-strækning): 121 sigtelser

Skiltede hastighed – som for eksempel ved vejarbejde: 895 sigtelser

- Hastighed og spiritus er blandt de hyppigste årsager til, at der sker færdselsuheld og selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, ser vi stadig påvirkede bilister, siger politiassistent Christian Berthelsen og fortsætter:

- Det er bare så vigtigt, at vi får bragt den hastighed ned, for det er de små hastighedsovertrædelser, som vi faktisk ser være involveret i flest uheld.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik