Sprit, narko og høj hastighed: Så mange røg i politiets påskefælde

Politiets store påskerazzia betød, at en del bilister blev taget for enten sprit- eller narkokørsel eller for høje hastigheder.

I perioden fra den 12. april til den 22. april gennemførte politiet hastigheds- og spirituskontroller i påsketrafikken.

Udover hastighed og spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I alt blev lidt under 19.000 køretøjer standset, og heraf blev 223 bilister sigtet for spirituskørsel og 258 for narkokørsel.

I TV 2 Lorrys område, der dækker fire politikredse, blev næsten 4.000 bilister kontrolleret i perioden. Her blev 63 personer sigtet for spritkørsel, mens 116 blev taget for narkokørsel. Desuden var der samlet set i Lorryland 17 færdselsuheld på grund af spritkørsel og fem færdselsuheld, hvor bilisten havde indtaget narko.

quote Det er alt for højt, og det går den forkerte vej lige nu med de her overtrædelser

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Narkosigtelser ligger højt i Region Hovedstaden

Og især narkosigtelserne ligger højt i Region Hovedstaden, som altså udgør næsten halvdelen af alle sigtelserne på landsplan.

- Det er alt for mange. Vi havde ikke regnet med, at vi ville se så mange sigtelser. Det er alt for højt, og det går den forkerte vej lige nu med de her overtrædelser, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til TV 2 Lorry.

I forhold til hastighed blev 14.325 sigtet for have kørt for stærkt i hele landet. I TV 2 Lorrys fire politikredse er der tale om 2053 sigtelser, som fordeler sig således:

Så mange sigtelser:

- Hastighed og spiritus er blandt de hyppigste årsager til, at der sker færdselsuheld og selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, ser vi stadig påvirkede bilister, siger politiassistent Christian Berthelsen og fortsætter:

- Det er bare så vigtigt, at vi får bragt den hastighed ned, for det er de små hastighedsovertrædelser, som vi faktisk ser være involveret i flest uheld.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Rambuktyveri ved Illum.

Maskerede tyve stjæler ure i rambuktyveri ved Illum

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere