Sidste år støttede de 1361 børn: Mødrehjælpen åbner for årets juleansøgninger

Der er mere end to måneder til jul - men det er ved at være tid, hvis man vil søge om hjælp til at holde jul.

Hvert år når julen nærmer sig, er der familier der rammes - ikke af juletravlhed - men af desperation. For her er pengene små, og det er svært at skaffe overskud til en jul med både lækker mad, familiebesøg og gaver. I år gør coronaepidemien det endnu værre.

Det oplyser organisationen Mødrehjælpen, og de har gennemført en undersøgelse, som viser, at hele 74 procent af de udsatte børnefamilier oplevede økonomiske afsavn også i sommerferien. Og her er frygten for, hvordan det så skal gå til jul bare vokset og vokset.

Mødrehjælpens julehjælp giver hvert år håb og glæde til mange af de tusinde børnefamilier i Danmark, og igen i år kan man søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Organisationen hjælper de mest sårbare forældre med at give deres børn en god og tryg jul.

Kontanter og rådgivning

Og den hjælp, Mødrehjælpen giver, består både af et kontant beløb og af et tilbud om rådgivning fra foreningens socialrådgivere. Samtidig tilbydes fællesskab og aktiviteter i de over 35 lokalforeninger rundt om i landet. 

- Mødrehjælpen støtter de fattigste børnefamilier i landet, så deres børn får en jul, der tilnærmelsesvis ligner andres. Vi inviterer til fællesskaber med dans om juletræ, fletning af hjerter og uddeling af gaver. ”Hvad fik du i julegave”, bliver der spurgt i skolen. ”Hvor skal I holde jul”, spørger naboen. Vi vil den ensomhed til livs, som kan give skam og skyld, fordi der ingen jul er at fortælle om, siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen, i en pressemeddelelse.

I 2019 rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give i alt 1.360 børn i 731 familier en jul i region Hovedstaden, og igen i år håber Mødrehjælpen på at kunne hjælpe mindst 6.000 børnefamilier i hele Danmark med julehjælp. 

Coronakrisen rammer hårdt

- Mange af de børnefamilier, vi taler med i Mødrehjælpen, har rigtig svært ved at få den daglige økonomi til at hænge sammen. Vi ved, at dette års coronakrise har ramt de sårbare familier hårdt oven i de mange andre problemer, som i forvejen tager overskud og kræfter fra omsorg til børnene. For dem er julen ikke en tid, de ser frem til med glæde og forventning, men derimod en påmindelse om, at livet hverken er let eller ligetil. Derfor samler Mødrehjælpen igen i år ind, så vi kan uddele julehjælp til de børnefamilier, der har allermest brug for det, siger Ninna Thomsen. 

På Mødrehjælpens hjemmeside kan alle fra torsdag den 1. oktober 2020 til 11. december 2020 søge om julehjælp.

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man både have en trængt økonomi og have været igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år. Det kan være sygdom, sociale problemer eller familieforhold, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for børnene.

Mødrehjælpen skriver i en pressemeddelelse, at de opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at ansøge om julehjælpen.

For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul

Søg hjælp - eller hjælp andre - sådan gør du

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere