Mange DF’ere i byrådene bakker op om Messerschmidt, en smækker med døren og flere kan følge trop

Rundt om i kommunernes byråd er der stor jubel over valget af Morten Messerschmidt som ny formand for Dansk Folkeparti. Flere mener, at han er den helt rette til at føre partiet videre.

Søndag var der kampvalg i Dansk Folkeparti. En ny formand skulle vælges, og størstedelen af partifællernes stemmer landede på Morten Messerschmidt. Det er flere af DF-byrødderne tilfredse med.

På TV 2 Lorry har vi kontaktet samtlige 21 medlemmer af Dansk Folkeparti, som sidder i byrådene i sendeområdets kommuner. 13 er vendt tilbage og stort set alle med positive meninger om den nyvalgte formand.

Roser til Messerschmidt

I Høje Taastrup sidder DF´eren Lars Prier som medlem af byrådet. Og han er ikke i tvivl, om, at valget af Morten Messerschmidt var det helt rigtige.

 - Jeg mener, at det er det rette valg. Jeg bakker 100% op omkring Morten. Jeg tror, at han vil skabe ro i partiet, siger han.

Længere nordpå - i Halsnæs - sidder Ole S. Nielsen i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti. Og han deler begejstringen.

- Jeg er meget tilfreds med valget af formand. Jeg har kendt Morten, siden han var 17 år og ved, at han er dygtig, troværdig og yderst kompetent som politiker og formand, forklarer han.

Og hos DF-medlem af byrådet i Hillerød, Lars Ole Skovgaard Larsen, så handler formandsvalget om troen på fremtiden.

- DF har siden i går (søndag, red.) fået over 500 indmeldelser og under 40 udmeldelser. Det bør fortælle alt om troen på fremtiden. Længere er den ikke, for de tal fortæller alt, siger han.

Formanden skal samle partiet

En af de gennemgående forventninger fra DF-byrådsmedlemmerne til formanden er, at Morten Messerschmidt skal samle partiet, som har haft et turbulent år.

- Som medlem tænker jeg, at nu kommer der orden i geledderne. Nu er det tid til, at vi samles som parti og ikke vader rundt i det, der tidligere er sket, siger Kenneth Kristensen Berth, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Vallensbæk Kommune.

Samme udmelding kommer fra Gitte Simoni, der er DF-byrådsmedlem i Roskilde Kommune.

Kandidater i tænkeboks

Mens flere DF-politikere i Lorrys sendeområde bakker op om den nyvalgte formand, er der også enkelte, der er overvejer deres fremtid i partiet.

Faktisk er der en, der allerede har taget konsekvenser på baggrund af søndagens resultat. 

Der er Martin Henriksen, der søndag var en af de tre kandidater ved formandsvalget ved det ekstraordinære årsmøde i Herning.

Til TV 2 Øst fortæller han, at han ikke vil stille op for partiet ved det næste folketingsvalg, fordi han ikke har tillid til den nyvalgte formand.

- Jeg kan ikke stille op til Folketinget, som tingene er nu. Det ville være en anelse for falsk.

- Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af, siger Martin Henriksen blandt andet til TV 2 Øst.

Martin Henriksen sidder i dag i byrådet i Stevns Kommune og er fortsat medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse. Til TV 2 Øst vil han ikke afvise, at det på sigt bliver til et farvel til partiet, som han i mere end tyve år har repræsenteret.

Flere andre har luftet tanken om, at de overvejer deres fremtid i Dansk Folkeparti efter valget af Morten Messerschmidt som formand. Det gælder blandt andet Liselott Blixt, der er folketingsmedlem og 1. viceborgmester i Greve Kommune. 

- Vi kommer til stå foran en periode, hvor der vil være overskrifter - og Dansk Folkepartis formand skal i retten endnu en gang. Det er noget rod, og jeg er ikke sikker på, om jeg har lyst til at være med, sagde Liselott Blixt søndag ifølge Ritzau.