Kulturværftet er udpeget som regionalt spillested for første gang

Statens Kunstfond har udpeget 19 spillesteder til at være regionale spillesteder. For første gang er Kulturværftet i Helsingør blevet valgt.

Musik er noget, der kan rykke danskerne sammen, og bestemt noget som Statens Kunstfond fortsat vil støtte op omkring.

Hvert fjerde år udpeger Statens Kunstfond spillesteder, der skal være Danmarks musikalske knudepunkter for den rytmiske musik.

I år er der blevet valgt 19 spillesteder, der skal påtage sig den særlige opgave at give danskerne live-musik og koncerter af den bedste slags og i et hav af former og varianter.

For første gang bliver Kulturværftet i Helsingør et regionalt spillested. Det oplyser Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

"Vi glæder os til - sammen med vores samarbejdspartnere og netværk - at fortsætte det arbejde og realisere nye ideer. Tak til Statens Kunstfond!", skriver Kulturværftet på Facebook.

Et levende musikliv

Bestyrelsesleder for Statens Kunstfond, Michael Bojesen, fortæller, hvilken betydning de regionale spillesteder har.

- Vi har et levende musikliv i Danmark med koncerter og fællesskab for rigtig mange danskere. Det er blandt andet takket være de regionale spillesteder, der er med til at sikre et mangfoldigt og rigt udbud af koncerter og musikalske oplevelser, vi kan være fælles om, siger han.

Hvert udvalgte regionale spillested får glæde af et statstilskud, som er på mellem 1,0 - 3,6 millioner kroner pr. spillested i årlig statstilskud fra 2021-2024.

I blandt de udvalgte spillesteder er der fem spillesteder fra Lorrys sendeområde: Vega og Alice i København, Gimle i Roskilde, Klaverfabrikken Live i Hillerød og Kulturværftet i Helsingør, der kan se frem til at modtage et statstilskud.

Forbrændingen i Albertslund, Loppen i København og Jazzhus Montmartre har fået afslag på deres ansøgning til Statens Kunstfond.

Titlen som ”regionalt spillested” medfører et ansvar

Hvert fjerde år kan spillesteder sende en ansøgning ind til Statens Kunstfond i håb om at blive ét af de udvalgte regionale spillesteder.

Der er i år blevet valgt 19 ud af 26 ansøgere fra 16 forskellige kommuner.

Michael Bojesen fortæller, at ansøgningsfeltet i år har haft et højt niveau. 

- Ansøgningsfeltet vidner om, at vi har stærke spillesteder i Danmark. Og selvom vi desværre ikke kan tilgodese alle ansøgere, er vi i Kunstfonden overbevidste om, at de ansøgere der ikke bliver regionale spillesteder, har gode forudsætninger for at videreføre deres virke som vigtige honorarstøttende spillesteder, siger han.

Med titlen som regionalt spillested følger et særligt ansvar for, at rytmisk live-musik af høj kvalitet og inden for mange forskellige genrer kommer tæt på borgerne i alle dele af landet.

De udvalgte regionale spillesteder har også et stort ansvar for at nye talenter, vækstlag og smalle genrer får gode udviklingsmuligheder, og at mennesker, der måske ikke plejer at gå til koncert, også kommer til at opleve glæden ved musik.

Forhåbentlig kan de nye udvalgte spillesteder leve op til ansvaret.

Der bliver i alt delt 32.700.000 kroner ud blandt de 19 udvalgte regionale spillesteder.

Her er, hvad spillestederne i Lorrys sendeområde får:

Disse 19 spillesteder er udvalgt som regionalt spillested

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere