Fire regionale spillesteder beholder tilskud på trods af manglende krav

Der skal være et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen, lyder det fra Kulturministeren.

De fire regionale spillesteder i Lorryland får lov til beholde deres statslige tilskud, selvom de i øjeblikket ikke kan leve op til aktivitetskravene.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

De regionale spillesteder, skal normalvis leve op til nogle aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud. I lyset af COVID-19 er det dog besluttet, at regionale spillesteder, der på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene, ikke skal tilbagebetale deres tilskud.

- Kulturlivet er hårdt ramt af nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til, siger Joy Mogensen i en pressemeddelelsen.

De regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og Kulturministeren håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør.

Regionale spillesteder i Lorryland

Spillesteder står klar i kulissen

Det er Statens Kunstfond der står for at udvælge og give tilskud til de regionale spillesteder. De skal normalvis leve op til krav om antal koncerter og antallet af publikummer i løbet af et år for at kunne modtage tilskud fra Statens Kunstfond. Men det fraviger Statens Kunstfond altså nu på grund af situationen i lyset af COVID-19.

- De regionale spillesteder står klar i kulissen til at samle os til koncerter og fællesskab om levende musik i hele Danmark, så snart det bliver muligt. De skal ikke frygte at miste deres tilskud fra Kunstfonden, selvom de på nuværende tidspunkt ikke kan give os de mangfoldige musikoplevelser, vi er vant til, siger Michael Bojesen, bestyrelsesleder for Statens Kunstfond.

Regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen på baggrund af spillestedets strategi og en ansøgning til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Ishøj Bycenter.

Skruen uden ende: Fra torsdag lukkes butikker i Ishøj igen

40_percent

playBranchedirektør: Derfor er tøjbutikker hårdt ramt på trods af genåbning

20201115-163525-A-1920x1441we

Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Magnus Heunicke

Partiledere skal drøfte vaccinesituation med Heunicke onsdag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere