Køreskole-elever har ikke styr på corona-passet: Så mange er blevet afvist

På en enkelt måned har Midt- og Vestsjællands Politi afvist så mange elever, at det svarer til fem hele teorihold.

Eleverne har ventet på det med længsel. Det forjættende kørekort.

I mange måneder har alle former for teori- og køreprøver været aflyst på grund af corona, men den 7. april blev der igen åbnet op i landets politikredse.

Men selvom teorien sidder på rygraden, og spejl-spejl-skulder er blevet fast rutine bag rattet, har Midt- og Vestsjællands Politi, været nødt til at afvise 42 elever mellem den 7. april og den 6. maj.

Årsagen er, at de aspirerende bilister ikke har styr på corona-passet.

- En optælling i politikredsen viser, at foreløbig 35 teoriprøver og 7 køreprøver er blevet aflyst på grund af manglende coronapas, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.


- Det svarer til, at cirka 5 hele teoriprøvehold er blevet aflyst, og at en prøvesagkyndig har fået aflyst alle sine prøver en dag. De mange aflyste prøver betyder, at det vil tage længere tid at afvikle de teori- og køreprøver, som har hobet sig op under den lange nedlukning på grund af Covid-19, skriver politikredsen.

De køreelever, som er blevet afvist ved en prøve, skal selv betale et nyt gebyr på 600 kroner, når de bestiller en ny tid til køre- eller teoriprøve. 

Ventetiden har været lang for køreskoleeleverne. TV 2 Lorry har tidligere talt med de pressede elever. 

Pga Corona, så er der i øjeblikket flere måneders ventetid på at komme til køreprpøve her i Hovedstadsområdet. Og det får nu et helt erhverv til at råbe op