Indsatsleder kommer med opfordring til bilister i snevejret

Sæt ekstra tid af til transport og husk at sikre dig, at sneen er fjernet fra alle ruder, inden du kører af sted i aften eller i morgen, lyder opfordringen.

Politi, meteorologer, Vejdirektoratet såvel som beredskabet advarer om spejlglatte veje mandag aften og tirsdag morgen.

Bortset fra nogle trafikuheld på motorveje omkring København, lader det til, at hovedstadsområdet er forskånet det værste kaos – i hvert fald for nu – selv om DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, både har varslet om mulig snestorm og tæt tåge mandag aften og tirsdag morgen.

Derfor kan OIe Kjer, der er indsatsleder ved Frederiksborg Brand og Redning, som dækker store dele af Nordsjælland, melde om en forholdsvis rolig aften, hvor han og kollegaerne ikke har haft behov for at rykke ud endnu.

- Det er rigtig, rigtig glat derude, og det er også det, vi får tilbagemeldinger om. Vi holder øje med vejrudsigten for at se, om der kommer mere sne. Og skulle det ske, så har vi store køretøjer, som vi nok skal komme igennem med, siger han.

Det ventes, at sneen fortsat vil dække landsdelen tirsdag med spejlglatte veje til følge, og kombineret med den varslede tåge betyder det, at bilister i morgentrafikken skal påregne en del ekstra transporttid, hvis man våger sig ud.

Cyklister skal også være opmærksomme på glatte veje og cykelstier tirsdag morgen.
Cyklister skal også være opmærksomme på glatte veje og cykelstier tirsdag morgen.
Foto: Local Eyes

Og går man det, så har indsatslederen denne opfordring:

- En vigtig detalje er, at man skal få bilen gjort rent og sikre ordentligt udsyn ud ad ruderne, og så skal man køre efter forholdene og køre forsigtigt. Man kan simpelthen ikke køre hurtigt. Det er alt, alt for glat, siger Ole Kjer.

Hvorvidt bilister på Amagermotorvejen og Køge Bugt Motorvej mandag aften havde for høj fart over glat føre, vides ikke. Men i hvert fald har beredskab og politi haft travlt i det område.

Region Hovedstadens Akutberedskab kan således melde om hele fem uheld med køretøjer på motorvejsstrækningen sydvest for København.

- Kør med lav hastighed. Skulle uheldet alligevel være ude så bring hurtigst muligt jer selv i sikkerhed bag autoværn eller lignende, skriver akutberedskabet på Twitter.

Derudover har biler kørt galt på Helsingørmotorvejen ved Lyngby og to forskellige steder på Holbækmotorvejen, nemlig ved Baldersbrønde og syd for Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere