Hotelbranche og vandrerhjem klar til at hjælpe med selvisolation for covid-19

Regeringen fremsatte på et pressemøde tirsdag formiddag en plan for borgere smittet med corona, som ikke kan selvisolere sig hjemme. I hotelbranchen glæder melder man sig klar til at hjælpe.

På et pressemøde i statsministeriet tirsdag formiddag præsenterede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) regeringens nye planer for at neddæmpe coronasmitten yderligere i det danske samfund.

Ifølge sundhedsministeren består den nye strategi af tre dele: test, opsporing og smitteopsporing.

Samtidig lød det fra ministeren, at kommunerne vil stille feriecentre, hoteller eller lignende til rådighed som et frivilligt tilbud om selvisolation.

Dermed kan man blive isoleret uden for eget hjem, hvis man eksempelvis bor i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til at isolere sig selv.

Det initiativ byder man velkommen hos Danhostel, der som kæde har 63 vandrerhjem fordelt i hele landet.

- Jeg synes, det er en udemærket måde at gøre det på, hvis det kan kombineres med de gæster, som vi håber kommer gennem højsæsonen og til efteråret, siger Mads Stendorf Hansen, der er kommunikationschef hos Danhostel.

- Vi har allerede nu har et partnerskab med Hus Forbi her i corona-tiden. Og det har fungeret rigtig godt, tilføjer han.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om samarbejdet  om en rabatordning mellem Hus Forbi og Danhostel, og her var det ifølge sekretariatsleder i Hus Forbi Rasmus Wexøe Kristensen muligt for omkring 2-300 hjemløse at benytte sig af den, hvis organisationen skulle være i stand til at betale.

- Jeg tror vi kan klare det her økonomisk, hvis omkring 2-300 af vores sælgere gør brug tilbuddet. Men det afhænger naturligvis også af, hvor mange donationer vi får ind fra gode og gavmilde danskere, sagde sekretariatsleder hos Hus Forbi Rasmus Wexøe Kristensen i den forbindelse.

Danhostel: Samfundssindet fylder mest

Danhostels kommunikationschef glæder sig over muligheden for, at der nu er medlemmer i kæden, som kan få indtjent en lille del af det underskud, alle aktører i branchen står med. Men det er ikke det, der fylder mest for kæden, forklarer han.

- Det er klart, at der er økonomi med i overvejelserne også. Men det er samfundssindet, der fylder mest hos os. Hvis vi kan hjælpe, så gør vi gerne det, siger Mads Stendorf Hansen.

Horesta, der er en samlet forening for hotel- og restaurationsbranchen, afventer man med spænding for at høre, hvordan ordningen konkret skal udmønte sig.

- Vi er først og fremmest rigtig glade for det, for vi har rigtig mange værelser, som står tomme. Og vi har brug for omsætning, siger Nadeem Wasi, som er medlemschef hos Horesta.

Hoteller klar til udfordringer med coronasmittede

Han oplyser, at både domstole og skoler allerede har gjort brug af hotellerne, så de derfor er rustet til de udfordringer, det kan give, når man indlogerer gæster med mange forholdsregler.

- Det er selvfølgelig anderledes for os, når vi ikke kan give de services, vi er vant til at give. Det stiller nogle andre krav til os og til vores gæster, men det er alt sammen udfordringer, som vi allerede har lidt erfaringer med, siger Nadeem Wasi og tilføjer:

- Det er den enkelte kommune, der skal visitere til det her, så vi glæder os til, at der er nogle kommuner, som henvender sig til os. Men vi ved intet konkret endnu.

Siden coronakrisens start har hotellerne stået gabende tomme. Men selvom der nu er udsigt til at kunne få solgt overnatninger, fastslår medlemchefen hos Horesta, at det på ingen måde er tilstrækkeligt i forhold til de mange tomme værelser, der er i hele landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik