Grænserne åbner for turister fra Norge, Island og Tyskland

Den 15. juni åbner grænserne for turister fra Island, Norge og Tyskland. Grænserne mod Sverige er dog fortsat lukkede.

Den 15. juni åbner grænserne for turister fra Norge, Island og Tyskland.

Det oplyser Mette Frederiksen på et pressemøde fredag klokken 14.00.

- Det næste skridt, vi står overfor er at begynde at åbne grænserne igen. Danmark er et lille land og en åben økonomi, vi lever grundlæggende af at handle med andre, og vi får inspiration fra resten af verden.

- Vi er et land, der er vant til at tage imod rigtig mange turister, vi ønsker at være et åbent land, selv om corona har ramt Danmark og resten af verden, siger Mette Frederiksen.

Der er dog restriktioner om, at der skal være booket mindst seks overnatninger uden for København. Turister må dog gerne rejse ind til København.

- På den anden side af sommeren forventer vi at åbne for øvrige Schengenlande og Storbritannien, siger statsminister Mette Frederiksen (S) om grænseåbning for andre end nabolande.

Siden 14. marts har Danmarks grænser været lukket på grund af coronasituationen. Meldingen kom dagen før på et pressemøde med statsministeren.

Ingen åbne grænser for svenskere

Regeringen åbner ikke grænserne for svenske turister.

Regeringen er i dialog med Sverige, og der kan på den baggrund eventuelt blive foretaget yderligere lempelser i rejsevejledningerne inden den 31. august

- Vi står forskellige steder i forhold til corona. Vi har et stærkt ønske om at finde en løsning. Det kan være en regional løsning, siger Mette Frederiksen.

For Sverige kan det være regionalt med særligt fokus på Øresundsregionen, oplyser statsministeren.

En sommer i Danmark

Statsministeren forventer, at flere danskere vil holde sommer herhjemme:

- I bliver også et år, hvor flere end normalt holder ferie herhjemme. Det betyder forhåbentligt også, at de lægger penge hos de restauranter og kulturtilbud, der har det hårdt.

- Det betyder, at vi kan blive ganske mange i det danske sommerland. Så jeg vil opfordre til, at alle opfører sig fornuftigt, siger Mette Frederiksen (S) på pressemødet.

Udenrigsministeriet fraråder fra den 15. juni ikke længere rejser ti Island, Norge og Tyskland. Det frarådes dog, at man besøger storbyer.

Rejser til resten af Europa frarådes fortsat indtil den 31. august, oplyser udenrigsminister, Jeppe Kofod.

FAKTA: Tyske og norske turister skal overholde visse regler

Opdateres...