Godt nyt til pendlerne: Nu kommer der snart flere tog på skinnerne

Fra mandag den 8. juni vil der igen hver 20 minutter mellem hvert tog med direkte forbindelse mellem Helsingør, Københavns Hovedbanegård, Lufthavnen og Malmø.

Efter coronakrisen lukkede samfundet ned, blev også antallet af togafgange over Øresund reduceret kraftigt, men nu er der igen snart hyppigere afgange på vej.

Det betyder, at DSB og Skånetrafikken igen fra mandag den 8. juni vil køre med Øresundstog hvert 20. minut med direkte forbindelse mellem Helsingør, Københavns Hovedbanegård, Lufthavnen og Malmø.

De flere afgange kommer i takt med genåbningens fase tre, og er et tydeligt tegn på, at samfundet er ved at vende tilbage til mere normale tilstande.

- Det her, det er jo selvfølgelig en god nyhed for pendlerne. Der kommer langt flere tog, og dermed også mere plads. Det betyder også, at Kystbanen igen bliver forbundet med trafikken over mod Sverige, så man kan sidde i det samme tog hele vejen fra eksempelvis Kystbanen og så over til Sverige - og den anden vej, oplyser DSB’s informationschef, Tony Bispeskov, til TV 2 Lorry.

Suppleres med fem ekstra tog i myldretid

I midten af marts var der kun en enkelt afgang i timen over sundet, mens der i dag er en afgang hver halve time. Men snart bliver det altså igen hvert 20 minut fra tidlig morgen til sen aften. Det bliver suppleret af fem ekstra tog i aktuel retning i myldretiderne; det vil sige fra Helsingør om morgenen og fra København H om eftermiddagen.

- Ligesom alle mulige andre, så glæder vi os jo også til at vende tilbage og byde kunderne velkommen igen. Vi har været meget langt nede i passagertal, og nu kommer kunderne igen - og det er selvfølgelig glædeligt, siger Tony Bispeskov.

Kravet om pladsbillet er stadig gældende, men rejseplanen er allerede opdateret med de mange nye afgange.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere