Eigil fik stjålet lånt violin til 135.000 kroner i bussen

Manden, der ejede den stjålne violinen, havde den ikke forsikret.

Der var helt proppet i bussen fra Hellerup Station.

Derfor måtte 20-årige Eigil Tang Meldgaard lægge sin violin under bussædet. Men da han skulle af i Lyngby, var tasken med violinen væk. 

Sådan fortæller Eigil Tang Meldgaards far, Peter Meldgaard, om de uheldige omstændigheder, der for lidt over en måned siden betød, at hans søn fik stjålet en violin til en værdi af 135.000 kroner.

- Min søn er selvfølgelig dybt ulykkelig og har stort set mistet lysten til at spille musik. Jeg tror, han har fået et chok.

- Vi har efterlyst på alle leder og kanter, og instrumentet er ikke dukket op. Der er gået omkring seks-syv uger nu, siger en ærgerlig Peter Meldgaard til TV 2 Lorry.

Her ses violintasken, som den stjålne violin blev opbevaret i.
Her ses violintasken, som den stjålne violin blev opbevaret i.

Lånt og ikke forsikret

Situationen bliver ikke bedre af, at violinen er lånt.

Erling Steffensen har en større samling af violiner, bratscher og celloer. Flere af instrumenterne låner han ud til unge, begavede musikere, som han kalder dem. 

quote Hvis jeg havde vist, at der ikke var en forsikring, så havde jeg tænkt noget mere over, at vi skulle låne instrumentet.

Peter Meldgaard, far til Eigil Meldgaard, der fik stjålet en lånt violin

Og en af dem var altså Eigil Tang Meldgaard, der havde lånt en italiensk violin, som blev købt på en auktion hos Sotheby's i London i 2006.

- Det er enormt generøst af ham. Eigil lånte først et instrument af ham i 50.000 kroners klassen, så kom der en skade på det instrument, og så fik han tilbudt den her meget fine violin. Noget vi slet ikke kunne honorere eller give Eigil, fortæller Peter Meldgaard.

Det har ikke været profitabelt for Erling Steffensen at tegne forsikringer på alle sine instrumenter. Så derfor tager han et lille gebyr for udlåningen, som kan dække eventuelle skader.

- Hvis jeg havde vist, at der ikke var en forsikring, så havde jeg tænkt noget mere over, at vi skulle låne instrumentet, siger Peter Meldgaard, der har meldt tyveriet til sin egen forsikring uden de store forhåbninger.

Aldrig sket før

Erling Steffensen fortæller, at ingen instrumenter er blevet hverken ødelagt eller stjålet i de 30 år, han har udlånt dem. Derfor fortryder han heller ikke den manglende forsikring. 

- Jeg kører stille og roligt videre. Beløbet slår ikke mig af pinden, siger Erling Steffensen.

- Når jeg næste gang låner ud, vil jeg lige sige, at de skal huske at holde instrumenter mellem knæene, tilføjer han.

20-årige Eigil Tang Meldgaard er i mellemtiden ved at komme i gang med at spille igen, men oplevelsen har givet ham "et ordentligt hak i tuden", som hans far siger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere