DSB aflyser alle julefrokoster af frygt for smittespredning

DSB frygter, at deres julefrokoster kan påvirke infrastrukturen i hele landet - og ikke mindst sprede mere smitte.

Samtlige 7.000 ansatte hos DSB må vente til sommer med at fejre julen.

Virksomheden aflyser nemlig alle julefrokoster i år, og festerne rykkes i stedet til den kommende sommer.

Det skyldes de støt stigende smittetal. 

Det bekræfter underdirektør og forhandlingschef i DSB, Poul Gemzøe-Enemark, overfor TV 2 Lorry.

- Vi har valgt at udsætte julefrokosten, fordi smittetrykket med COVID-19 stiger, og fordi det ikke er forsvarligt at samles med kollegaerne til julefrokosten, udtaler han i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Aflysningerne skyldes primært, at der er for stor risiko for en væsentlig påvirkning af den offentlige trafik og for yderligere smittespredning, lyder det:

- Risikoen for, at arrangementet kan være kilde til smitte og forstyrrer trafikafviklingen er simpelthen for storm, skriver han videre.

Julefrokost for 650 medarbejdere

Hvert år holder DSB julefrokost i den statsejede virksomheds hovedkvarter i Høje-Taastrup, hvor omkring 650 medarbejdere mødes for at spise medister og sild.

Men DSB har ansatte spredt over hele landet, og DSB oplyser, at julefrokosterne er aflyst for alle ansatte.

På et pressemøde fredag blev det ellers slået fast, at der godt kan blive afholdt julefrokoster i år, hvis bare man husker at "bruge den sunde fornuft", lød det.

Det lød dog en række klare anbefalinger.

Det gælder blandt andet, at man bliver vaccineret, bliver hjemme, hvis man er syg eller har symptomer på coronavirus, sørger for udluftning og generelt holder god hygiejne.

Sidst men ikke mindst lød opfordringen, at gæster holder igen med alkoholen, og at man forsøger at dele julefrokosten op i mindre dele.

På samme pressemøde oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der har været 4070 nye tilfælde af corona det seneste døgn.

Det er det højeste antal smittede siden 18. december sidste år, hvor der var 4508 coronatilfælde.