Dansk Sygeplejeråd om strejke: "Vi er kede af, vi ikke kan hjælpe patienterne"

En kommende sygeplejerskestrejke vil betyde, at nogle patienter får udskudt en behandling eller opfølgning på en lidelse, fortæller næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Dansk Sygeplejeråd (DSR), der repræsenterer en stor del af de danske sygeplejersker, har mandag besluttet, at sygeplejerskerne fra lørdag den 19. juni 2021 går i strejke, hvis der inden da ikke opnås en aftale om en ny overenskomst med Danske Regioner.

Cirka 5000 sygeplejersker i hele landet skal strejke, hvilket svarer til ti procent af medlemmerne ansat i kommuner og regioner.

I hovedstadsområdet skal 1576 sygeplejersker gå i strejke, og 48 afdelinger fordelt på otte hospitaler vil blive ramt. Det gælder alt fra fertilitetsklinikker, neurologi og patienthoteller.

-  Vi har udtaget afdelinger på alle regionens hospitaler. Det er indenfor nogle kirurgiske specialer og ambulatorier hovedsageligt. I kommunerne har vi også hjemtaget hjemmesygepleje i blandt andet Frederiksberg, København og Hillerød, siger Signe Hagel Andersen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden, til TV 2 Lorry.

Amager og Hvidovre Hospital - på disse afdelinger kan sygeplejerskerne ende i strejke

Aflyste patienter vil blive underrettet

Visse afdelinger vil dog blive fritaget for strejke. Det drejer sig om akutafdelinger og kræftspecialer.

Strejken vil betyde, at nogle patienter får udskudt en behandling eller opfølgning på en lidelse, som de har, forklarer næstformanden.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi ikke kan hjælpe de her patienter, som vi har og gerne vil hjælpe til daglig. Men vi oplever lige nu, at vores vilkår er for presset, og at vores løn ikke er god nok, siger Signe Hagel Andersen.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital - på disse afdelinger kan sygeplejerskerne ende i strejke

Alle borgere som bliver ramt af strejken, vil blive underrettet.

- Man vil få besked fra den afdeling, man skal have udført en operation hos, eller den kommune, man tilhører, hvis der er noget af deres pleje og behandling, som vil blive udskudt, siger Signe Hagel Andersen.

Regionen er endnu ikke kommet med nogen information, men siger mandag aften til TV 2, at den vil komme med en udmelding om, hvordan patienter skal forholde sig.

Regionen kan dog ikke sige, hvornår udmeldingen kommer.

Herlev og Gentofte Hospital - på disse afdelinger kan sygeplejerskerne ende i strejke

Rigshospitalet - på disse afdelinger kan sygeplejerskerne ende i strejke

Nordsjællands Hospital - på disse afdelinger kan sygeplejerskerne ende i strejke

KOMMUNER UDTAGET TIL STREJKE I TV 2 LORRYS SENDEOMRÅDE