Corona-overblik: Så mange investeringer fremrykker kommunerne

Regeringen har sløjfet kommunernes anlægsloft det næste år for at holde gang byggebranchen. Det har fået gang i renoverings- og byggeplanerne i en række kommuner.

Siden statsminister Mette Frederiksen for over en måned siden så godt som lukkede Danmark ned som følge af coronakrisen, har erhverslivet og byggebranchen overalt i landet blødt svimlende pengebeløb på grund af udskudte aktiviteter og øgede restriktioner.

I et forsøg på at holde hjulene i gang hos den hårdt ramte branche, har regeringen derfor valgt at fjerne anlægsloftet i kommunerne, der bestemmer hvor mange penge, som borgmestre og byråd må bruge på renoveringer af kommunale bygninger og veje og nybyggeri som eksempelvis daginstitutioner, svømmehaller og skoler.

Aftalen kom på plads sammen med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL), og den 26. marts blev aftalen præsenteret af finansminister Nicolai Wammen (S).

- Selvom store dele af Danmark er lukket ned, er det vigtigt, at Danmark ikke går i stå. Det er der stor opbakning til i Folketinget, lød det fra Nicolai Wammen.

Det har fået mange kommuner til at fremskynde byggeplanerne, og TV 2 Lorry har spurgt alle vores 34 kommuner, om de vil gøre brug af det fjernede anlægsloft og sætte gang i byggerier eller renoveringer, som egentlig var planlagt år frem i tiden.

Mens en del kommuner fortsat overvejer, om de vil gøre brug af aftalen, har en række kommuner allerede besluttet at fremskynde anlægs- og renoveringsplaner.

Vi har spurgt alle kommuner i TV 2 Lorrys område om følgende spørgsmål:

  • Har jeres kommune fremrykket investeringer på grund af det droppede anlægsloft – og i så fald for hvor stort et beløb?
  • Hvor stor en del af beløbet betaler I selv, og hvor stor en del benytter I statens lånemuligheder til?
  • Kan I nævne nogle af de konkrete projekter, I vil fremrykke?

(OBS! Artiklen opdateres løbende, som TV 2 Lorry får svar fra kommunerne. Overblikket er derfor ikke fuldkomment for TV 2 Lorrys 34 kommuner endnu).

Få et overblik herunder:

Allerød:

Brøndby:

Egedal:

Fredensborg:

Frederiksberg:

Furesø:

Gladsaxe:

Greve:

Halsnæs:

Herlev:

Hillerød:

København:

Køge:

Lejre:

Lyngby-Taarbæk:

Rudersdal:

Stevns:

Lejre er en af de kommuner der virkelig vælger at investere. Så nu vanker der blandt 2 nye daginstitutioner. Se alle tiltagene i videoen. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

955dc6b6-d7f0-4492-9047-3091410b64f0

Lange køer for at blive testet efter smitteudbrud i København

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere