Valgplakat revet i stykker og lagt foran politikers dør

Socialdemokraten Qasir Mirza fra Albertslund fandt en ødelagt valgplakat foran sin hoveddør.

Qasir Mirza er socialdemokrat og stiller op til kommunalvalget i Albertslund.

quote Det gør mig lidt bekymret for, hvad de kan finde på. Om de for eksempel kunne finde på at udøvre hærværk mod mine børns bil.

Qasir Mirza, kandidat for Socialdemokratiet i Albertslund

Han har derfor ligesom alle andre politikere printet sit ansigt på en stor plakat og hængt op i hele kommunen, så han igen i år kan blive valgt ind i kommunalbestyrelsen.

Men det faldt åbenbart nogen for brystet, for i sidste uge fandt han en af plakaterne revet itu foran sin dør.

Og det er ikke den første gang, at nogen udøver hærværk på hans valgmateriale. For ikke så længe siden havde nogen printet hans valgpapirer, hængt dem op i hans opgang og puttet i hans postkasse og skrevet teksten "Du kan blive stægt".

- Det gør mig lidt ked af det og utryg, men jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg har ikke trådt nogen over tæerne, siger han. 

Her har nogen printet hans valgbillede ud fra computerebn og skrevet "Du kan blive stægt" på billede. Herefter hængte de det op i hans opgang.
Her har nogen printet hans valgbillede ud fra computerebn og skrevet "Du kan blive stægt" på billede. Herefter hængte de det op i hans opgang.
Foto: Privatfoto

Qasir Mirza ved ikke, hvad teksten skal betyde. Men en ting er sikkert: Han mener ikke, at hærværk er den rette vej at gå, hvis man er uenig i hans politik: 

- Chikane og trusler hører ikke hjemme i et demokratisk samfund. Uanset ens politisk ståsted, så skal man respekter hinandens politiske uenigheder. Hærværk og trusler er på ingen måde en løsning, siger han. 

Frivillig i over 20 år

Lokalpolitikeren kom første gang ind i kommunalbestyrelsen i 2013, og i mere end 25 år har han været frivillig i boligområdet Blokland, hvor han er formand i afdelingsbestyrelsen.

Han er meget aktiv i sit lokalområde, hvor han blandt andet har arrangeret ungdoms- og beboercaféer og står i spidsen for sociale arrangementer der bygger bro mellem beboer og boligforening.

Alligevel oplevede han også i sommer, at nogen hængte hans billede op i området med teksten: "Du kan blive stægt". Han har politianmeldt alle episoderne.

- Det gør mig lidt bekymret for, hvad de kan finde på. Om de for eksempel kunne finde på at udøve hærværk mod min familie, siger han.

Han mistænker ikke nogen bestemte og afventer politiets efterforskning.

Mere hærværk

Denne valgperiode har været rigeligt plaget af hærværk især mod valgplakater. Greves borgmester, Pernille Beckmann, Ven., har blandt andet fået påtegnet briller og skæg.

Socialdemokratiets spidskandidat i Høje-Taastrup, Peter Faarbæk, har fået brændt sine valgplakater af, mens Danny Malkowski, der stiller op for Liberal Alliance i København, har fået hevet næsten halvdelen af de 800 plakater, som han havde hængt op, ned.

Mød flere af de politikere, der har været udsat for hærværk her:

En række kandidater oplever at få ders valgplakater for hærværk i form af manipulering eller overmaling. Andre steder er valgplakaterne helt fjernet fra gadebillede

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere