Stevns-politikere trætte af drama

Det har været en dramatisk periode for politikerne på Stevns. Men til dagens valgdebat gjorde politikerne det klart, at det fremover skal handle om politik og ikke stridigheder.

- Vi synes, at det er ærgerligt, at der skal være så meget ballade. Når man kunne lave en masse god politik i stedet for. Men det har vi så haft chancer for det seneste år. Vi er kommet ud med et fremragende budget.

Sådan lyder det fra Jan Jespersen, som er spidskandidat for Enhedslisten.  

Til dagens kommunalvalgsdebat I Hårlev Hallen på Stevns var både politikere og borgere mødt op til kommunvalgsdebat. Første runde handlede om de politiske stridigheder, som har sat sit præg på byrådet de seneste fire år. 

Budget uden borgmester 

Borgmester Mogens Haugaard forlod Venstre og stiftede sit eget parti kaldet Nyt Stevns. Dramaet i byrådet sluttede dog ikke her. I 2017 har byrådet lavet et budget for 2018 udenom borgmesteren.

quote Der blev aftalt fem møder på det sidste kommunalbestyrelsesmøde, og Mogens han valgte at melde afbud.

Steen S. Hansen, spidskandidat, Socialdemokratiet. 

- Det, der gik galt, var at jeg ikke fik lov til at være med til, at vi gjorde det færdigt, og det havde jeg selvfølgelig ønsket mig, siger borgmesteren.

Det var socialdemokraternes Steen S. Hansen som ledte budgetforhandlingerne. Men han har et andet syn på sagen. 

- Borgmesteren fik samme muligheder som Venstre og Borgerlisten Stevns. Der blev aftalt fem møder på det sidste kommunalbestyrelsesmøde, og Mogens han valgte at melde afbud, forklarer Steen S. Hansen.   

​Stevns Klints fredning satte gang i dramaet

Baggrunden for de politiske stridigheder starter tilbage den 14. maj 2015, hvor kommunalbestyrelsen besluttede sig for en fredning af Stevns Klint. UNESCO udnævnte Stevns Klint til verdensarv. 

Det skabte uenigheder blandt Venstre-politikerne, der efter afstemningen har været splittet. Venstre var nemlig imod fredningen, men to venstre politikere stemte alligevel for, hvilket resulterede i et flertal for en fredning.

Efter de to venstrepolitikere stemte for fredningen af klinten fik det store konsekvenser for de to politikere. Den ene blev smidt ud, mens den anden frivilligt gik fra posten. 

Du kan læse mere om, hvorfor Stevns Klint er blevet fredet her.

Øverst i artiklen kan du se hele den spændende valgdebat om de politiske stridigheder i kommunen. Debatrunden handler blandt andet om, hvad kommunens penge skal bruges på.