Danmarks kedeligste legeplads? Nu går politiker ind i sagen

Legepladsen i Frederiksberg Have bliver beskyldt for at være for kedelig. Jan E. Jørgensen vil samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen for en mere spændende legeplads i fremtiden.

Der er ingen rutchebane, intet klatrestativ og heller ingen gynger.

Hvad mener du?

Derimod er der fabeldyr udskåret i træ, som man kan sidde på, hængekøjer, som man kan ligge i samt et 'balancelandskab', der består af store træstykker og et par metalpæle. 

Men det er simpelthen for kedeligt. Sådan lyder det i flere henvendelser til Frederiksberg kommune, i debatter på Facebook og Jan E. Jørgensen, der er rådmand på Frederiksberg og Venstres spidskandidat til det kommende kommunalvalg, er enig. 

- Det er en meget kedelig legeplads. Der er ingen legeredskaber - men i stedet har man lavet en kunstnerisk fortælling med fabeldyr, siger han til TV 2 Lorry. 

quote Det er en meget kedelig legeplads. Der er ingen legeredskaber - men i stedet har man lavet en kunstnerisk fortælling med fabeldyr

Jan E. Jørgensen, Spidskandidat Venstre, Frederiksberg

Ansvaret ligget hos Slots- og Kulturstyrelsen

Han fortæller, at Frederiksberg Kommune ind i mellem får henvendelser omkring legepladsen. Men det er slet ikke Frederiksberg Kommune men Slots- og Kulturstyrelsen, der står for legepladsen. 

Derfor har Jan E. Jørgensen nu haft et møde med  Slots- og Kulturstyrelsen for at finde ud af, om man sammen kan finde en løsning på den kedelige legeplads. 

Den største udfordring er ifølge Jan E. Jørgensen, at Slots- og Kulturstyrelsen blot har ansvaret for et lille antal legepladser, og derfor ikke har mandskab der regelmæssigt er sat af til tilsyn af for eksempel gynger, som det foregår på de kommunale legepladser. 

- Vi har tilbudt at lave et fælles udviklingsgprojekt, hvor vi sammen kan lave en ny og mere spændende legeplads - hvor Frederiksberg Kommune så kunne stå for tilsyn. Vi har 19 legepladser, og om vi skal lave tilsyn på 19 eller 20 betyder ikke det store. 

Æstetikken skal være i top

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen er den største udfordring dog ikke tilsyn, men at legepladsen rent æstetisk skal leve op til resten af haven. 

quote Legepladsen er placeret i et fredet haveanlæg, og derfor skal den rent æstetisk være i harmoni med resten af haven

Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen

- Legepladsen er placeret i et fredet haveanlæg, og derfor skal den rent æstetisk være i harmoni med resten af haven og iøvrigt udformes indenfor rammerne af fredningsbestemmelserne, siger Niels Mellergaard, der er slotshavechef ved Slots- og Kulturstyrelsen. 

Ifølge styrelsen er legepladsen tiltænkt mindre børn, men Niels Mellergaard medgiver, at arealet har potentiale til, at der kan etableres flere aktiviteter. 

Derfor er planen nu, at Slot- og Kulturstyrelsen skal overveje, hvordan et samarbejde med Frederiksberg Kommune kan udmøndte sig og dernæst vende tilbage til kommunen. 

- Jeg håber, vi kan få gjort legepladsen mere spændende og udfordrende, lyder det fra Jan. E. Jørgensen, der ser frem til at høre fra styrelsen. 

Forfatter og journalist Camilla Lindemann har tidligere krititseret legepladsen i et videoindslag hos SpotOn Frederiksberg. Det kan du se her. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere